» Πού πήγαν τα λεφτά… ; «

   

« Πού πήγαν τα λεφτά………;  »

         Είναι στ’ αλήθεια εφιαλτική η κατάσταση που περνάει τούτος ο τόπος. Χρωστάμε 1 τρις 300 δις και όλοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν . ΄Ολοι οι… τώρα εργαζόμενοι πασχίζουν να κρατήσουν τα … » κεκτημένα » , όπως λένε . Τους πραγματικούς ανέργους που είναι 18% όλοι κάνουν πως δεν τους βλέπουν ! ΄Ολοι υποκρίνονται πως δεν υποψιάζονται ότι η πείνα είναι ο πιο κακός σύμβουλος , που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε κοινωνική έκρηξη ! Αφού πέτυχαν με συστηματικό τρόπο να αφαιρεθεί το πάθος και η αγάπη για την Ελλάδα , ήρθε ο «συνωστισμός» στη Σμύρνη, προστέθηκε και ο «επεκτατικός πόλεμος» του 1821 , έρχεται και η «αναψηλάφηση της δίκης των έξι» , μαζί και το γενικό ξεπούλημα, και ο άλλος έχει την  «ψυχραιμία»  να μιλάει για την  ψυχολογία στην οικονομία !
     Ξεκίνησαν την «ιστορία» με την ΑΓΕΤ «ΗΡΑΚΛΗΣ» , συνέχισαν με το Χρηματιστήριο, από κοντά και τα «τοξικά ομόλογα», πουλήσαμε στους Γερμανούς τον  Ο.Τ.Ε. , τα λιμάνια στους Κινέζους τα νοικιάσαμε για 50 χρόνια, την «Ολυμπιακή» ας πούμε στον Βγενόπουλο , κλείσαμε την «Πιρέλλι», κλείσαμε την «Good Year», κλείσαμε την «Πειραϊκή – Πατραϊκή», κλείσαμε τον «Λαδόπουλο», κλείσαμε τη ΝΑΜΚΟ, κλείσαμε τη ΝΙΣΣΑΝ στο Βόλο, κλείσαμε τη «Βιαμάξ» , κλείσαμε τη συναρμολόγηση των Καντέτ , κλείσαμε τα εργοστάσια ζάχαρης ,
 κλείσαμε …κλείσαμε… οι εργατοπατέρες  «για το γαμώτο» και οι άλλοι με τα θαλασσοδάνεια και φτάσαμε στον «απόπατο»,  που λεέι και ο   ΚΥΡ .  « Υπάρχουν υπεύθυνοι Υπουργοί και πρέπει να πληρώσουν » , όπως είπε και ο Βουλευτής κ. Γιακουμάτος στη Βουλή,  χθες στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό , και μπράβο του.
   Μα είναι δυνατόν να θέλουν να πιστέψουμε ότι τη ζημιά στην οικονομία την κάναμε οι μερικαματιάρηδες και οι άνεργοι ;   
   Ο τωρινός Πρωθυπουργός ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ρωτούσε εναγώνια, και μαζί του ρωτούσαμε όλοι μας για να μάθουμε κι εμείς : » Πού πήγαν τα λεφτά,  κ. Καραμανλή  ; »  Τώρα είναι η σειρά μας να ρωτήσουμε : Πού πήγαν τα λεφτά  κ. Πρωθυπουργέ ;  Τώρα νομίζουμε πως θα το έχετε μάθει . Θέλουμε , αλλά και δικαιούμαστε να το μάθουμε !  Τη ζημιά δεν είναι δυνατόν να την κάναμε εμείς αγοράζοντας τραχανά και χυλοπίτες και πίνοντας και κανένα καφεδάκι, μεταξύ παραλίας και του καφενείου του χωριού !  Τη ζημιά την έκαναν εκείνοι που είχαν τη δυνατότητα  «Νόμιμα » κι ανήθικα , δεν τους ενδιέφερε, να φυγαδεύουν τεράστια ποσά σε Τράπεζες του εξωτερικού !  Δώστε διευθύνσεις και ονόματα ! Αυτό το πανηγύρι περί «προσωπικών δεδομένων» αρκετά κράτησε και κάλυψε αρκετά «λαμόγια» . Η «Απιστία περί του Δημοσίου» χαρακτηρίστηκε  το 2005 κακούργημα , και πολύ σωστά ,  από πλημμέλημα που ήταν μέχρι τότε, γιατί άραγε, και επομένως έχουν διαπράξει κακουργηματικές αξιόποινες πράξεις . ΄Ολη την Αλήθεια στο Λαό και τους κακούργους του Κράτους εκεί που τους πρέπει .
    Ως σενάριο επιστημονικής κλοπής, πέρα κι απ’ το Φώσκολο, σκέψου λέει, εκείνοι που φυγάδευσαν τα χρήματα , εκείνα που μας λείπουν δηλαδή, τα πεντακόσια δις τουτέστιν, να τα έχουν τοποθετήσει σε εταιρείες του εξωτερικού , οι οποίες τώρα και μας τα δανείζουν και οι οποίες , λέει ,  να έχουν και κάποιες θυγατρικές ή μητρικές ,  οι οποίες και να μας …βαθμολογούν  ! 
   Υπάρχει ανάγκη για Εθνική Συστράτευση,  η οποία μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την αποκάλυψη της Αλήθειας και την τιμωρία των ενόχων .
  Αν μου πείτε ότι για το κακό φταίει το σαραβαλάκι μου, που το έχω από το 1976  και το συντηρώ καλά , με συγχωρείτε αλλά δε θα με πείσετε. Μου θυμίζει το μύθο του Αισώπου με το γάϊδαρο και το μαρουλόφυλλο !                                                               

          Θανάσης Παριώτης

       https://blogs.sch.gr/diogenis

Αφήστε μια απάντηση