Το Μήνυμα του Πολυτεχνείου

     

     

 Το Μήνυμα του Πολυτεχνείου :

 Το Πρώτο Θέμα είναι, αν  η 17 Νοέμβρη του Πολυτεχνείου έστειλε Μηνύματα.
Το Δεύτερο είναι, αν εμείς τα λάβαμε τα Μηνύματα.
Το Τρίτο είναι, αν εμείς τα καταλάβαμε τα Μηνύματα.
Το Τέταρτο είναι, αν εμείς είμαστε διατεθειμένοι να παλέψουμε γι» αυτά τα Μηνύματα.
 
π.χ. Ανεξάρτητη Χώρα με τέτοια υπερχρέωση , 1τρις 300 δις , δηλαδή όσο 15 – δεκαπέντε- Προϋπολογισμοί, δεν γίνεται .
    ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΝΑΣΤΕΣ , και μετά θα επλησσόμαστε ! ΄Ελα ντέ !
    Ανεξάρτητη Χώρα με υποβαθμισμένη Παιδεία, δε γίνεται ! Δεν είναι θέμα πιστώσεων ! Οι πιστώσεις είναι το     ΄Α λ λ ο θ ι  !   
     Ανεξάρτητη Χώρα με τέτοια κοινωνική αδικία , αναξιοκρατία, διαπλοκή, αδιαφάνεια , δε γίνεται   .
    Ανεξάρτητη Χώρα με Πολιτικό Σύστημα όπου είναι ταυτισμένες και οι  Τρεις Εξουσίες και οι Τέσσερις  Εξουσίες , «δύναμαι να είπω» , δε γίνεται .
    Ανεξάρτητη Χώρα με Ατιμωρησία Υπουργών , ΄Αρθρο 86 του Συντάγματος Αναθεώρησης 2001 ,   ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ !  Είναι Εμπαιγμός στο Φιλότιμό μας.
     ΄Ενας τόπος ο οποίος έχει αρχίσει και εκποιεί Μεγάλες και Στρατηγικής Σημασίας Κρατικές Παραγωγικές – Π Α Ρ Α Γ Ω Γ Ι Κ Ε Σ ! – Μονάδες , και ταυτόχρονα Δανείζεται υπερβολικά και  με δυσβάσταχτους όρους,  για να τροφοδοτεί τον καταναλωτικό οίστρο των κατοίκων τούτου του τόπου , είναι ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟΣ .  Η σημερινή κατάσταση της Χώρας μας, μου θυμίζει την περίπτωση ενός ανθρώπου που ενώ νοσηλευόταν στην εντατική του Νοσοκομείου πέθανε , και στους οικείους λένε διάφορες δικαιολογίες και παρήγορα λόγια,  μέχρι να τους αποκαλύψουν την α λ ή θ ε ι α ! .
    Απαιτείται Κοινωνική Εγρήγορση με Συμμετοχή και με απαίτηση  για Διαφάνεια σε όλα τα θέματα των Κοινωνικών Δράσεων .
     Οφείλουμε να είμαστε Απαιτητικοί από όλες τις Υπηρεσίες του Κράτους .
     Να παρακολουθούμε , σε πρώτη φάση , όλες τις συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου από το κανάλι  ΒΟΥΛΗ .  Δε σας εντυπωσιάζει το ότι δε μας το προτείνει ΚΑΝΕΙΣ ;
    Να παρακολουθούμε τις Συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ( Από το 1982 , είναι ελεύθερη η παρουσία του κόσμου , κι αν έχουν χρόνο και κρίνει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, δίνει και το λόγο στο Λαό).
     Να παρακολουθούμε τις Συνεδριάσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου .( Από το 1982 , είναι και εκείνες   Ελεύθερες ).  
   Είναι καιρός πια, αφού αφήσαμε το σπυρί και  «κακοφόρμησε» , να υλοποιήσουμε εκείνο το μήνυμα ενός Πολιτικού φορέα που έλεγε «Αλλαγή Λαϊκή Συμμετοχή» . Τη Λαϊκή Συμμετοχή δεν την είδαμε ποτέ ως πράξη . Θεσμικές διευκολύνσεις έγιναν , αλλά δε συνοδεύτηκαν και από ουσιαστικές δράσεις.      Ο «Ωχαδερφισμός» , ο «εαυτουλισμός» , και ο άκρατος καταναλωτισμός,  που  έντεχνα καλλιεργήθηκε και σκόπιμα ενισχύθηκε , (εορτοδάνεια, διακοποδάνεια, « σαχλοτηλεθεάματα» , και άλλα παρόμοια ) , απομάκρυναν τον κάτοικο τούτου του τόπου από την κατάσταση της Πολιτικής Εγρήγορσης .    Μόνον όταν ο Λαός είναι » σταλμένος» , στη Χώρα της Κίρκης ή στη Χώρα των Λωτοφάγων ή στο Νησί των Σειρήνων , οι επιτήδειοι μπορούν ανενόχλητα  ΝΟΜΙΜΑ να παραβιάζουν και να ΒΙΑΖΟΥΝ  την Ηθική, και ο Λαός να μη φτάνει ποτέ στην     « Ιθάκη» .    

    Παριώτης Θανάσης

        https://blogs.sch.gr/diogenis         

Αφήστε μια απάντηση