Οι περιγραφολόγοι, αερολόγοι…

Οι περιγραφολόγοι  , αερολόγοι, μπου…..

 Δυστυχώς ο Πολιτικός λόγος στον τόπο μας έχει «αποθάνει» , προ πολλού.  Και επειδή είναι καιρός πια να ΟΡΙΟΘΕΤΉΣΟΥΜΕ τις έννοιες για να μπορούμε να συνεννoούμαστε, καλό είναι να πούμε ποιός είναι ο Πολιτικός λόγος , και ότι δεν έχει καμμιά σχέση με τον αντίποδά του , την ξύλινη γλώσσα, τον κενό  λόγο, τις φράσεις χωρίς περιεχόμενο, την  « μπουρδολογία ». Κάποιοι  « εφηύραν » τον τρόπο να μιλούν χωρίς να λένε ΤΙΠΟΤΑ. Οι δημοσιογράφοι, για λόγους ευγένειας , είπαν κάποιοι, για ιδιοτελείς σκοπούς, λέω εγώ,  επιφύλαξαν τον επιεικέστερο χαρακτηρισμό και τον είπαν ξύλινη γλώσσα . Κακώς, κάκιστα ! ΄Επρεπε να ήσαν ακριβολόγοι .�
 Εκείνον που δε σε σέβεται , εσύ γιατί θα πρέπει να  τον σέβεσαι , όταν μάλιστα τον καλοπληρώνεις,  για να κάνει καλά το έργο που του έχεις αναθέσει και το οποίο εκείνος προσφέρθηκε να  επιτελέσει;  Οφείλουμε ως Κοινωνικό Σύνολο να καταγγέλλουμε τους αερολόγους , πολιτικάντηδες, και να επαινούμε τους έντιμους με Πολιτικό λόγο , Πολιτικούς. Για τον επιστήμονα- πολιτικάντη=αερολόγο  , βέβαια, είναι πολύ πιο εύκολο να κοροϊδέψει τη μάζα παρά να επιχειρήσει να την πείσει και να την πολιτικοποιήσει.
 Από τη μεταπολίτευση και μετά έγιναν συντονισμένες και εναρμονισμένες προσπάθειες από όλους τους φορείς της εξουσίας, ώστε να απομακρύνουν τον κόσμο από την Πολιτική σκέψη , να τον θολώσουν , να τον γλυκάνουν με την πραγματική νομή της εξουσίας ή με την προσδοκόμενη νομή και να τον οπαδοποιήσουν . Δεν είναι τυχαίο που με τα κείμενά τους αναφέρονται «στους οπαδούς μας» . ΄Η είναι βέβαιοι ότι έτσι τους έκαναν , ή έτσι τους θέλουν.
      Τα πράγματα βέβαια δεν τους έρχονται πάντα όπως τα έχουν σχεδιάσει . Σε τούτες τις Ευρωεκλογές ο Λαός σε ποσοστό 47% μίλησε και τους είπε : « Κύριοι σεβαστείτε μας  ! ».
 Απαιτείται κάθε μέρα να γράφουν οι εφημερίδες και να υπενθυμίζουν τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα το μήνυμα :  « Μέμνησο της Αποχής» . Είναι αλήθεια ότι και το 40% να ψηφίσει , πάλι κυβέρνηση θα εκλεγεί . Το λευκό, όπως είδαμε πρόσφατα, μέτρησε υπέρ του πρώτου κόμματος, το άκυρο ούτε καν υπολογίζεται. ΄Αρα, όπως λέει και ο Λαός με το ανέκδοτο : « Ζυγά κερδίζω, μονά χάνεις  ».
  Είχα προτείνει παλιότερα :
         Αν το ποσοστό της Αποχής υπερβαίνει το ποσοστό του πρώτου κόμματος , να κηρύσσονται άκυρες οι εκλογές , να χάνουν την έδρα οι «εκλεγόμενοι» και την εκλογιμότητα για τέσσερα χρόνια, και να προκηρρύσσονται νέες εκλογές   με υπηρεσιακή Κυβέρνηση.      https://blogs.sch.gr/diogenis       (Μάϊος 2009  – «Να εκφραστεί Πολιτικά η Αποχή»).
       Ο πολιτικός Λόγος , για να είναι Πολιτικός, οφείλει να παρουσιάζει την  κατάσταση με στοιχεία πραγματικά , μη αμφισβητήσιμα , να παρουσιάζεται και η διεθνής κατάσταση στον συγκεκριμένο τομέα , αλλά στο τέλος να κατατίθεται πρόταση εφαρμόσιμη και εφικτή. Επειδή είχα αγανακτήσει με κάτι Νομαρχιακές Συνελεύσεις του κόμματος,  όπου ο καθένας έπαιρνε το λόγο και έλεγε «την ιστορία της ζωής του», «άρρητα ρήματα», είχα προτείνει να πραγματοποιούνταν  Νομαρχιακές Συνελεύσεις  με Θεματικό περιεχόμενο  , ας πούμε Αγροτικό, και όχι γενικά αγροτικό , αλλά εσπεριδοειδή και όχι γενικά εσπεριδοειδή , αλλά πορτοκάλι και όχι γενικά πορτοκάλι , αλλά βαλέντσια. ΄Οποιος γνωρίζει για τα βαλέντσια να βγει και να μιλήσει. ΄Οποιος δεν γνωρίζει το αντικείμενο να καθίσει να ακούσει και να μην ταλαιπωρεί τη Συνέλευση με αερολογίες,  λέγοντας μπούρδες και μάλιστα με στόμφο και με ύφος .
      Σε τούτο τον τόπο πρέπει να αποκατασταθεί το Μέτρο και η Λογική ,  ώστε να μην υπάρχει χώρος για «επιτήδειους» . Και αυτά μπορούν να γίνουν με Ν ό μ ο υ ς .
 Και επειδή μπορεί να πει κάποιος ότι έχουμε νόμους, συμπληρώνω ότι Νόμους Αρετής δεν έχουμε. Με Νόμο επιτυγχάνεται η ατιμωρησία των υπουργών. Με Νόμο η «Απιστία περί του Δημοσίου » χαρακτηριζόταν Πλημμέλημα μέχρι το 2005. Με άρθρο του Συντάγματος μετατράπηκε το Πολίτευμα σε Πρωθυπουργικό. Με  Νόμο προωθούνται σε Διευθυντικές θέσεις «Ημέτεροι». Με Νόμο αυξάνουν τις δικές τους αποδοχές, όποτε το κρίνουν σκόπιμο. «ΝΟΜΙΜΑ» , που είπε και ο υπουργός, φοροδιαφεύγει.�
     Οι γενικόλογες εκφράσεις είναι το καλαμπόκι για να κοροϊδέψουμε τα γαλιά. https://blogs.sch.gr/diogenis   (Ιανουάριος 2009   « Τα γαλιά» ) .
     Οι προτάσεις να είναι συγκεκριμένες και να έχουν τη μορφή πρότασης Σχεδίου Νόμου , και όχι ευχές και γενικόλογες περιγραφολογίες  . ΄Οταν πληρώνουμε κάποιους σε σημαντικές θέσεις , δεν τους πληρώνουμε για να μας χαϊδεύουν τα αφτιά,  αλλά για να επιτυγχάνουν θετικά αποτελέσματα για το Κοινωνικό Σύνολο.
      Με χρηματιστήρια ατιμωρησίας, με Βατοπέδια, κουμπάρους, κολλητούς, offshore – αφορολόγητα, χρεοκοπία της Χώρας, μετακρατικοποιήσεις, τοξικά ομόλογα, αιφνιδιαστικά κλεισίματα Βουλής (μπορούσε να γίνει διακοπή της Συνόδου), σκάνδαλο Ζήμενς, αθωώσεις (όλα νόμιμα), κ.ά. ,  κάτι άλλο μάλλον πρέπει να συμβαίνει …
      Δεν είναι δυνατόν κάποιοι να είναι τόσο ανίκανοι !

                                                       Παριώτης Θανάσης
                                                    https://blogs.sch.gr/diogenis
                                                      diogenis@sch.gr     �

Αφήστε μια απάντηση