ΟΙ ΠΕΦΤΟΣΥΝΝΕΦΑΚΗΔΕΣ

Ακούω αυτές τις ηχηρές εκπλήξεις – απορίες στον περίγυρο για την κατάσταση και απορώ. ΄Ολοι πέφτουν από τα σύννεφα για ό,τι πληροφορούνται. Εκπλήσσονται για τη θέση της ελληνικής εκπαίδευσης, για τη Δημόσια Υγεία, για τις φωτιές, για το ξήλωμα του Ζορμπά, για την έλλειψη νερού, (40 φράγματα εμείς έναντι 300 της Αλβανίας), για το σκουπιδαριό, τις ελληνικές χωματερές (όλα τα άλλα κράτη εφαρμόζουν την ανακύκλωση) για το ελλειμματικό ισοζύγιο (όμως εισάγουμε από την Κίνα μέχρι και σκόρδα), για την κατάσταση της οικονομίας (χρωστάμε 242 δισεκατομμύρια όταν ο προϋπολογισμός κλείνει με 80 δις και τα έσοδα του Δημοσίου είναι μόλις 50 δις. (Στοιχεία από άρθρα του Γιάννη Μαρίνου εφημερ. ΤΟ ΒΗΜΑ» 2 & 9 Αυγούστου 2007).

Κλέβουν, αρπάζουν, τρώνε, διορίζουν «τα δικά μας τα παιδιά», καταληστεύουν τον πλούτο του τόπου μας, τον ιδρώτα μας, και όλοι εμείς τους καμαρώνουμε ως παραδείγματα προς μίμηση στα παιδιά μας, αντί «να τους πάρουμε με τις πέτρες». …

ΕΚΑΝΑΝ τον τόπο να έχει μοναδική λύση την επιλογή των Ζωνιανών και απορούμε. Γιατί ; Eξήγησε κάποιος στον κόσμο με οικονομικοτεχνικά κριτήρια, εκείνη την περίφημη α ν α δ ι ά ρ θ ρ ω σ η καλλιεργειών ;

΄Όλα (όχι άπαντα) τα στελέχη κολλητά κι ανίκανα, που εξελίχτηκαν σε αργόμισθους, ενώ είχαν συνταγματικά την ευθύνη για την καθοδήγηση. Και μετά απορούν οι πάντες « Τι έχουν τα έρημα και ψοφούν».

Παράξενο θα ήταν αν δεν ψοφούσαν…
Ο Αριστοτέλης μας δίδαξε «Αίτιο – Αιτιατό». Εμείς τα μπλέξαμε : Θεωρήσαμε το αιτιατό ως αιτία και αρχίσαμε να υποστηρίζουμε ότι φταίει το DNA , η «φουρνιά», το IQ , κι άλλες τέτοιες μπούρδες, γιατί μας απομάκρυναν από τον ορθολογισμό και δεν μπορέσαμε να προσεγγίσουμε την ΑΛΗΘΕΙΑ, αφού κάποιες φορές έτσι μας «βόλευε». Αλλά έλεγε η συγχωρεμένη η μάννα μου : «Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια».

Μιλώ για καλοσχεδιασμένη κίνηση. Απλά εμάς μας άφησαν άλλους στην Κίρκη, άλλους στη χώρα των Λωτοφάγων , άλλους στο νησί των Σειρήνων , ώστε κανείς μας να μην ενδιαφερθεί για την ΙΘΑΚΗ. Μας βούτηξαν στα χρέη και τώρα απλά θα μας γδάρουν. Δεν κατάλαβα, πιστεύαμε ότι θα μας χαρίσουν τα χρέη ;

Ποιος θα τα πληρώσει ; Οι έχοντες και κατέχοντες, που είπε ο άλλος ; Αφού κάτι με παράκτιες εταιρείες, κάτι με «ΠΟΘΕΝ» το οποίο όμως δεν είναι πόθεν αλλά πόσα, και άλλες νομορρυθμίσεις φοροδιαφεύγουν ( το «ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ» δε σου λέει τίποτα; ).
Κi εμείς ; A! εμείς κύριοι ! Δε θέλουμε να θίξουμε πρόσωπα. Τότε πλήρωνε και σώπα ! Είσαι συμμέτοχος σιωπηλέ, αδιάφορε, άχρηστε !

Οι αρχαίοι, μας είπαν : «Εκείνον που δεν ασχολείται με την Πολιτική, δεν τον θεωρώ φιλήσυχο πολίτη αλλά ά χ ρ η σ τ ο ».

Θανάσης Παριώτης
diogenis@sch.gr

Αφήστε μια απάντηση