Οι αναποφάσιστοι

Δεν έχω καταλάβει γιατί οι δημοσιογράφοι  αναφέρονται αρνητικά όταν αυξάνεται  το ποσοστό των αναποφάσιστων.  ΄Επρεπε  το κοινωνικό σύνολο να ενθουσιάζεται όταν διαπιστώνει να αυξάνεται το ποσοστό των αναποφάσιστων έναντι των «ορκισμένων», σε  « ό,τι κι αν γίνει».
       Πολύ σωστά συμπεριφέρονται οι Πολίτες όταν εκδηλώνουν α μ φ ι σ β ή τ η σ η. Είναι απαράδεκτη , για πολιτικά όντα, που πρέπει να είναι οι Πολίτες, η δεδομένη ψήφος. Γιατί δεδομένη ψήφος ;  Ο Πολίτης είναι ανάγκη να σκέφτεται, να ερευνά, να  διαβάζει, να αναζητεί ιστορικές πληροφορίες, να πραγματοποιεί συγκρίσεις, να καταλήγει σε συμπεράσματα που θα είναι δ ι κ ά  του.  Ο άλλος ό,τι θέλει λέει. ΄Ο,τι τον συμφέρει το παρουσιάζει ως την απόλυτη αλήθεια.
   Επιμένει ο άλλος να μας παρουσιάζει την αποστασία του 1965 ως εθνοσωτήρια κίνηση. Εμείς όμως επιμένουμε να θυμόμαστε ότι μας  οδήγησε στην ανώμαλη κατάσταση των συνταγματαρχών. Είπε , ο ίδιος το 1992, για το όνομα της FYROM,  : « Σε δέκα χρόνια θα το έχουμε ξεχάσει».
  Στα εξήντα χρόνια που πέρασν από το 1948  όχι μόνο δεν ξεχάστηκε, αλλά φρόντισαν οι Σκοπιανοί με τους σχεδιαστές, στην παγκόσμια βιβλιογραφία το λήμμα   «Μακεδονία» να έχει τη δική τους αναφορά.
   Ήξερε ο ίδιος ότι εκείνο ήταν σχέδιο που είχε εξυφανθεί επί του Τίτο με συγκεκριμένο στόχο.
    Έχουν τεράστια ευθύνη οι πολιτικοί από το 1950 και μετά που σιωπούσαν.
   Στο  « Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό  ΗΛΙΟΣ  »,  ήταν γραμμένο από το 1952, ότι  «αυτό το ομόσπονδο κρατίδιο θα μας δημιουργήσει προβλήματα στο μέλλον». Οι πολιτικοί δεν το διάβασαν, δεν το υποψιάστηκαν, δεν παρακολουθούσαν ειδησεογραφία, που έβραζε ο τόπος σε Μελβούρνη, Τορόντο, Σίδνεϋ και σε άλλες πόλεις του εξωτερικού για αυτόνομη «Μακεδονία» ;
   Δεν είναι δυνατόν να πιστεύουμε ότι έκαναν λάθος εκτίμηση. Γιατί δεν έκαναν λάθος εκτίμηση και σε θέματα που αφορούν τον πλουτισμό τους.Παραδόξως εκεί αποδείχτηκαν ιδιαίτερα ανοιχτομάτηδες και διορατικοί.

  Επομένως το ερώτημα που τίθεται είναι :

1.      Δεν μπορούν ή
2.      Δε  θέλουν.
 Αν δεν μπορούν, τότε είναι θέμα ανικανότητας.
Ποτέ δεν έχω επιχειρήσει να οδηγήσω αεροπλάνο, για τον απλούστατο λόγο γιατί  δεν ξέρω. Πολύ περισσότερο όταν έχει μέσα και τόσο κόσμο.

Αν δε θέλουν, τότε προκύπτει το ερώτημα : Γιατί δε θέλουν ;  Βαριούνται ή εκτελούν εντολές ; Αν βαριούνται να πάνε να ξεκουραστούν .

Αν εκτελούν εντολές τουλάχιστον ας μας πουν τίνος εντολές εκτελούν.

Οδήγησαν την κατάσταση σε επικίνδυνο σημείο. Η χώρα μας χρωστάει 240 δισεκατομμύρια ?. Τα έσοδα της χώρας είναι 50 δισεκατομμύρια ?, το χρόνο. Οι υποχρεώσεις της χώρας είναι 30 δισεκατομμύρια ? το χρόνο από δάνεια , και 17 δισεκατομμύρια ? για τόκους . Απομένουν 13 δισεκατομμύρια ? για  μισθούς, έργα και καλύψεις αναγκών.  Για να κλείσει ο προϋπολογισμός χρειάζονται 80 δισεκατομμύρια ? το χρόνο. ΄Αρα , τι άρα !  « Ο νοών , νοήτω .»

Τα στοιχεία που παραθέτω προέρχονται από άρθρα του Γιάννη Μαρίνου , στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής»  2 Σεπτεμβρίου και 9 Σεπτεμβρίου 2007.
Δε βρήκα διάψευση μέχρι τώρα.

Με στοιχεία που παρουσιάζουν διεθνείς οργανισμοί από μετρήσεις :

Σε ό,τι καλό είμαστε τ ε λ ε υ τ α ί ο ι

Σε ό,τι κακό είμαστε  π ρ ώ τ ο ι.

Κάποιοι ευθύνονται για αυτή την κατάσταση . Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Για τον πλουτισμό τους το ξέρουν και το εφαρμόζουν.

Είναι καιρός οι δημοσιογράφοι να αρχίσουν να επαινούν τη σωστή συμπεριφορά του κόσμου.

Για τη Δημοκρατία είναι φαινόμενο ΥΓΕΙΑΣ  όταν  γιγαντώνεται το ποσοστό των α ν α π ο φ ά σ ι σ τ ω ν.

Δεν είναι δυνατόν οι Πολίτες να είναι  «δεδομένοι».

Οι Πολίτες είναι σκεπτόμενοι  ή τουλάχιστον πρέπει να είναι σκεπτόμενοι και όχι μόνο καταναλωτές.

Σκέπτονται τέσσερα χρόνια και μελετούν, για να διερευνήσουν  όλες τις παραμέτρους , να συγκρίνουν όλα τα λεγόμενα  και τα πεπραγμένα ,τότε και τώρα, να δουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις  και όχι  «αρμπακούμπαλα» ,  ώστε να οδηγηθούν στην κατά το δυνατόν  σωστή απόφαση για το τι θα πρέπει να κάνουν εκείνα τα τέσσερα λεπτά που θα βρεθούν μπροστά στην κάλπη και  στο ερώτημα  ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ.

Δεν είναι τόσο απλή υπόθεση η επιλογή της παράταξης και των προσώπων.

Παριώτης Θανάσης

https://blogs.sch.gr/diogenis

Αφήστε μια απάντηση