Σχολική Δράση Ανακύκλωσης Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης «Ανακύκλωση – Αναλαμβάνω Δράση»

   Δελτίο Τύπου

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης σε συνεργασία με τη σχολική κοινότητα διοργανώνουν την Άνοιξη του 2022 πιλοτική δράση με τίτλο «Ανακύκλωση – Αναλαμβάνω Δράση». Στόχος της δράσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών και των οικογενειών τους στο ζήτημα της ανακύκλωσης των συσκευασιών και άλλων υλικών. Στη δράση αυτή θα συμμετέχουν πιλοτικά πέντε δημοτικά σχολεία του Δήμου τα οποία είναι τα: 1ο Δημοτικό Σχολείο Ξυλοκάστρου, 2ο Δημοτικό Σχολείο Ξυλοκάστρου,3ο Δημοτικό Σχολείο Ξυλοκάστρου, Δημοτικό Σχολείο Καμαρίου και Δημοτικό Σχολείο Δερβενίου.

Το πρόγραμμα της δράσης περιλαμβάνει τη δημιουργία μικρών γωνιών ανακύκλωσης στους χώρους των σχολείων με την τοποθέτηση των απαραίτητων κάδων ξεχωριστών υλικών και με πληροφορίες και συμβουλές για την ανακύκλωση από ειδικό προσωπικό και από τους δασκάλους. Οι κάδοι αφορούν συσκευασίες  χαρτιού και χάρτινα υλικά (μπλε κάδος), πλαστικά υλικά και πλαστικές συσκευασίες (κίτρινος κάδος), μεταλλικές συσκευασίες τροφίμων και συσκευασίες αλουμινίου (κόκκινος κάδος).

Σε όλους τους μαθητές θα διανεμηθούν επαναχρησιμοποιούμενοι σάκοι ανακύκλωσης για τη μεταφορά των υλικών από το σπίτι προς το σχολείο.

Η ξεχωριστή συλλογή των ανακυκλώσιμων θα ξεκινά από το σπίτι με στόχο κάθε μέρα να μεταφέρουν οι μαθητές ΈΝΑ ΜΟΝΟ ΕΙΔΟΣ ΥΛΙΚΩΝ (π.χ. χαρτί). Με τον τρόπο αυτό θα είναι πιο εύκολο να αποθέτουν τις συσκευασίες τους στον αντίστοιχο κάδο κατά την άφιξή τους στο σχολείο.

Κάθε εβδομάδα συνεργάτες του Δήμου θα παραλαμβάνουν τις σακούλες με τα διαχωρισμένα ανακυκλώσιμα υλικά από τα σχολεία και αφού ζυγιστούν τα εβδομαδιαία αποτελέσματα θα  αναρτώνται σε ειδική πλατφόρμα στο site του Δήμου.

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση, θα βρείτε ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://docs.google.com/document/d/1-uuhVtxnuIBaSV9T4eAuXvw1oeYgoxYl/edit?usp=sharing&ouid=112287448470074935365&rtpof=true&sd=true

Σας υπενθυμίζουμε, επίσης, ότι το σχολείο μας συμμετέχει και στο Διαγωνισμό Ανακύκλωσης Μπαταριών.

Ανακύκλωσης 1Ανακύκλωσης 2Ανακύκλωσης 3

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *