ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ WEBEX

Αγαπητοί γονείς, στη συνέχεια σας παραθέτουμε οδηγίες για την σύνδεσή σας με την εφαρμογή Webex meetings.

Αρχικά, θα ενημερωθείτε από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των τμημάτων των παιδιών σας, μέσω μηνύματος στην πλατφόρμα της η-τάξης (eclass) ή μέσω του myschool με email για τους συνδέσμους των εκπαιδευτικών που διδάσκουν της μορφής:

https://minedu-primary2.webex.com/meet/onoma

α)  Αν έχετε σταθερό υπολογιστή ή laptop τότε θα πρέπει να πατήσετε πάνω στο σύνδεσμο, αν είναι ενεργός  και θα ανοίξει ο φυλλομετρητής, αλλιώς θα πρέπει να τον μαρκάρετε, να τον αντιγράψετε και να τον επικολλήσετε στη γραμμή διευθύνσεων του φυλλομετρητή σας (Chrome, Mozilla, Edge), όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα:

Στη συνέχεια επιλέγετε το «Join from your browser«, όπως φαίνεται στο δεύτερο πλαίσιο στο κάτω μέρος της εικόνας της εικόνας και είστε έτοιμοι αφού στο νέο παράθυρο που εμφανίζεται γράφετε το ονοματεπώνυμο του μαθητή με ελληνικούς χαρακτήρες  χωρίς να βάλετε κάποιο email και πατήσετε σύνδεση.

Επειδή με αυτόν τον τρόπο η σύνδεση μπορεί να είναι αργή και να υπάρξουν προβλήματα, καλύτερα θα είναι να εγκαταστήσετε την εφαρμογή στον υπολογιστή σας, πατώντας τα μπλε γράμματα που λένε Download it now (που βρίσκονται δίπλα ή από κάτω από εκεί που δείχνει το βέλος). Θα σας κατευθύνουν στην λήψη και εγκατάσταση της εφαρμογής, όπως περίπου περιγράφεται παρακάτω, δηλαδή στην β) περίπτωση που έχετε σύνδεση με κινητό ή τάμπλετ.

Μπορείτε να δείτε και αναλυτικές πληροφορίες στο παρακάτω βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=HeRn6qFY7X8

β) Αν έχετε κινητό ή τάμπλετ τότε με το που θα πατήσετε τον σύνδεσμο ή θα τον αντιγράψετε και θα τον επικολλήσετε στο πρόγραμμα που μπαίνετε στο ίντερνετ, θα δείτε την ακόλουθη εικόνα. Πατάτε Download για να εγκαταστήσετε την εφαρμογή. Αφού γίνει η εγκατάσταση τότε πατάμε το δεύτερο πράσινο πλαίσιο και αφού δώσετε το ονοματεπώνυμο του μαθητή με ελληνικούς χαρακτήρες και ένα email, το οποίο μπορεί να είναι εικονικό όπως a@a.com, δίνετε την συγκατάθεσή σας για χρήση κάμερας, μικροφώνου και κλήσεων. Τώρα μπορείτε να συνδεθείτε στην τηλεδιάσκεψη.

Για περισσότερες πληροφορίες για σύνδεση μέσω κινητού ή τάμπλετ μπορείτε να δείτε το παρακάτω αρχείο εδώ.

Για οποιοδήποτε πρόβλημα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σχολείο μας από τις 11.30΄ως τις 14.00΄. Με  δεδομένο τον πολύ σημαντικό υποστηρικτικό σας ρόλο και σε αυτή τη δύσκολη συνθήκη λειτουργίας του σχολείου μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση και τη συνεργασία!

Με εκτίμηση

 

Ο διευθυντής του σχολείου

Αφήστε μια απάντηση