ΕΠΕΙΓΟΝ! Προαιρετικές εγγραφές στο Ολοήμερο Πρόγραμμα του σχολικού έτους 2021-22 ως 17 /5/2021!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2021-22

Το Ολοήμερο Σχολείο έχει εκπαιδευτικό και κοινωνικό χαρακτήρα και σχεδιάστηκε για να εξυπηρετήσει υψηλούς παιδαγωγικούς στόχους όπως είναι:

Ø  Η εμπέδωση των γνώσεων και δεξιοτήτων που διδάσκονται οι μαθητές στο πρωινό πρόγραμμα

Ø  Ο εμπλουτισμός του πρωινού προγράμματος με επιπλέον διδακτικά αντικείμενα

Στο πλαίσιό του, εφόσον λειτουργεί με πλήρες πρόγραμμα, ως τις 16.00΄, εντάσσονται μαθήματα και δραστηριότητες που αναβαθμίζουν το ρόλο του σχολείου και το καθιστούν ελκυστικότερο. Τέτοιες δραστηριότητες μπορεί να είναι τα Εικαστικά, η εισαγωγή στις Νέες Τεχνολογίες στην εκπαίδευση, ο Αθλητισμός, ο Χορός, η Θεατρική Αγωγή, η Μουσική, αντικείμενα που διαμορφώνουν συνθήκες διευρυμένου εκπαιδευτικού περιβάλλοντος.

 Η λήξη του πρωινού υποχρεωτικού προγράμματος για όλες τις τάξεις του Ενιαίου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου είναι στις 13.15΄ και το ωράριο λειτουργίας του Ολοήμερου Προγράμματος διαμορφώνεται ως εξής:

ΩΡΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
13.15΄-13.20΄ Μετάβαση μαθητών/τριών Ολοήμερου Προγράμματος στην αίθουσα σίτισης. Την ώρα αυτή μπορούν οι γονείς να φέρουν το φαγητό του παιδιού τους, εφόσον δεν τους το έχουν δώσει από το πρωί για να φυλαχτεί στο ψυγείο του σχολείου.
13.20΄-14.00΄ 1η ώρα: Σίτιση Προσοχή στο μπολ φαγητού να υπάρχει η ένδειξη καταλληλότητας για χρήση σε φούρνο μικροκυμάτων (πχ. ≈)
14.00΄-14.15΄ 1ο διάλειμμα
14.15΄-15.00΄ 2ηώρα: Προετοιμασία μαθημάτων για την επόμενη ημέρα
15.00΄ Αποχώρηση μαθητών/τριών Για όσα παιδιά έχει δηλωθεί αυτή η ώρα στην αίτηση εγγραφής τους στο Ολοήμερο.
15.00΄-15.15΄ 2ο διάλειμμα
15.15΄-16.00΄ 3η ώρα: Πολιτισμικοί όμιλοι (Πολιτιστικές, περιβαλλοντικές, αθλητικές κτλ. δραστηριότητες μετά την ολοκλήρωση της προετοιμασίας των μαθημάτων)
16.00΄ Αποχώρηση (Λήξη Ολοήμερου Προγράμματος) Για όσα παιδιά έχει δηλωθεί αυτή η ώρα στην αίτηση εγγραφής τους στο Ολοήμερο.

    Η φοίτηση των μαθητών που εγγράφονται στο Ολοήμερο Πρόγραμμα είναι υποχρεωτική. Οι μαθητές μπορούν να αποχωρήσουν το νωρίτερο στο τέλος της 2ης ώρας του Ολοήμερου Προγράμματος (15.00΄) ή να παραμείνουν ως τέλος της λήξης του προγράμματος (16.00΄) ανάλογα με την προτίμηση των γονέων/κηδεμόνων τους που αναγράφεται στη σχετική υπεύθυνη δήλωσή τους κατά την εγγραφή  και παραμένει η ίδια, μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.

Στο Ολοήμερο Πρόγραμμα δύνανται να εγγράφονται όλοι ανεξαιρέτως οι μαθητές/τριες χωρίς προϋποθέσεις, προσκομίζοντας υπογεγραμμένη αυτή τη ΑΙΤΗΣΗ_ΔΗΛΩΣΗ το αργότερο ως τις 17 Μαΐου 2021, στο Διευθυντή του Σχολείου, κατόπιν, όμως, τηλεφωνικής ενημέρωσής του από τους κηδεμόνες τους (Έχει ήδη δοθεί έντυπη στα παιδιά του Ολοήμερου και μπορεί να δοθεί σε όποιο παιδί ενδιαφέρεται).

 Σε περίπτωση εκπρόθεσμης αίτησης εγγραφής στο Ολοήμερο Τμήμα, απαιτείται η γραπτή έγκριση του Διευθυντή Εκπαίδευσης του νομού Κορινθίας μόνο για λόγους που κρίνονται ιδιαίτερα σοβαροί.

Ο Διευθυντής του σχολείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *