Έναρξη δια ζώσης λειτουργίας του σχολείου

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες. αγαπητοί/ές μαθητές/τριες, Χριστός Ανέστη! Χρόνια Πολλά με Υγεία, Αγάπη και Δύναμη!

Σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 10/05/2021 ξεκινά η δια ζώσης λειτουργία του σχολείου μας, σύμφωνα  με το υπάρχον πρωινό ωρολόγιο πρόγραμμα και σύμφωνα με τους κανόνες που σας έχουν κοινοποιηθεί ως τώρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας στο σχολείο μας (δείτε εδώ προηγούμενη ανακοίνωση) . Απαραίτητη προϋπόθεση, σύμφωνα με την ΚΥΑ και την  εγκύκλιο  του Υπουργείου Παιδείας,  για την παρουσία όλων στο σχολείο είναι η διενέργεια αυτοδιαγνωστικών ελέγχων (self test), δύο για την πρώτη εβδομάδα και τουλάχιστον ένα για τις επόμενες εβδομάδες.

Η προμήθεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου γίνεται δωρεάν, από σήμερα  6/10/21 για το τεστ της Δευτέρας και από 10/5/21 για το τεστ της Πέμπτης, από το φαρμακείο με την επίδειξη του Αριθμού  Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.), του προσωρινού Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Π.Α.Μ.Κ.Α.) ή του Προσωρινού Αριθμού Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (Π.Α.Α.Υ.Π.Α.) και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης.

Ο δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται κατ’ οίκον σύμφωνα με τις οδηγίες που περιλαμβάνονται στο test. Για τους/τις ανήλικους/ες μαθητές/τριες ηλικίας κάτω των δεκατριών (13) ετών ο δωρεάν αυτο-διαγνωστικός έλεγχος διενεργείται με τη βοήθεια του γονέα/κηδεμόνα.

Μετά την διενέργεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου οι γονείς / κηδεμόνες των μαθητών/τριών επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr και αφού επιλέξουν την κατηγορία «Σχολική Κάρτα για COVID-19», στη συνέχεια αυθεντικοποιούνται με τη χρήση των κωδικών – διαπιστευτηρίων της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ. (taxisnet), και ακολουθούν τη διαδικασία υποβολής του αποτελέσματος.

Εάν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι αρνητικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος, την οποία εκτυπώνουμε για να την επιδεικνύει το παιδί σας στους εκπαιδευτικούς στην αρχή της πρώτης διδακτικής ώρας.

Σε περίπτωση που το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι θετικό, αφού εκτυπώσουμε τη σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος, μεταβαίνουμε εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών σε δημόσια δομή, όπως αυτές είναι αναρτημένες στην πλατφόρμα selftesting. gov.gr, για δωρεάν επαναληπτικό έλεγχο. Μέχρι να μεταβούν στη δημόσια δομή, οι διαγνωσθέντες/είσες θετικοί/ες μαθητές/τριες και οι οικείοι τους, παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.).

Εάν το αποτέλεσμα του δωρεάν επαναληπτικού ελέγχου είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του Ε.Ο.Δ.Υ..

Εάν το αποτέλεσμα του δωρεάν επαναληπτικού ελέγχου είναι αρνητικό, τότε εκδίδεται σχετική βεβαίωση από τη δημόσια δομή, με την οποία βεβαιώνεται το αρνητικό αποτέλεσμα. Στην περίπτωση αυτή, ο/η μαθητής/τρια επιστρέφει στον χώρο της σχολικής μονάδας, επιδεικνύοντας την ως άνω βεβαίωση.

Αν δεν έχουμε  εκτυπωτή, μπορούμε σε ένα φύλλο χαρτί να  κάνουμε μόνοι μας μία σχολική κάρτα, να τη συμπληρώσουμε με τα απαιτούμενα στοιχεία και να την υπογράψουμε (υπόδειγμα).

Στην περίπτωση που μαθητής/τρια δεν επιδείξει τη σχολική κάρτα κατά την είσοδό του/της στην τάξη, δεν γίνεται δεκτός/ή, λαμβάνει απουσία και απομακρύνεται από τη σχολική μονάδα με τη συνοδεία των κηδεμόνων.

Σας ενημερώνουμε, τέλος, πως τα δρομολόγια με τα μεταφορικά μέσα για τα παιδιά που μεταφέρονται θα γίνονται κανονικά και σας παρακαλούμε, όσες οικογένειες είχαν δανειστεί τάμπλετ από το σχολείο για τις ανάγκες της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης να τα επιστρέψουν τη Δευτέρα 10/5/2021 στο Διευθύντή.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού το ολοήμερο πρόγραμμα δεν θα λειτουργήσει και όλοι οι μαθητές θα αποχωρούν στις 13:15.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση και τη συνεργασία  και σε αυτή τη νέα συνθήκη σχολικής λειτουργίας και ευχόμαστε ολόψυχα καλή αντάμωση στο σχολείο μας!

Ο διευθυντής του σχολείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *