Σύνδεση στην η-τάξη. Τρόπος ενημέρωσης μαθητών

Αγαπητοί γονείς

Σας ενημερώνουμε πως συμπληρωματικά με τις τηλεδιασκέψεις που ξεκινούν τις επόμενες μέρες, καθημερινά από τις 14.10΄ ως τις 17.20΄, (σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση), οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας έχουν δημιουργήσει μαθήματα, στην ηλεκτρονική τάξη  eclass (η-τάξη) για την παροχή και ασύγχρονης εξ αποστάσως εκπαίδευσης στους μαθητές/τριές τους, δίνοντάς τους περισσότερες μαθησιακές δυνατότητες αλλά και δυνατότητα ασύγχρονης επικοινωνίας με τους εκπαιδευτικούς μέσω των μηνυμάτων και των ανακοινώσεων. Προϋπόθεση για να εισέλθουν τα παιδιά στην ηλεκτρονική τους τάξη είναι η δημιουργία μαθητικού λογαριασμού στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο που έχετε, πλέον, όλοι πραγματοποιήσει.

Αναζητώντας και μπαίνοντας από τον φυλλομετρητή σας (Chrome, Mozilla, κτλ) στην η-τάξη (eclass) του ΠΣΔ (Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο), κάνετε σύνδεση με το όνομα χρήστη και τον κωδικό που έχετε δημιουργήσει στο ΠΣΔ για τον μαθητικό λογαριασμό του παιδιού σας. Στη συνέχεια, αφού εισέλθετε στην ηλεκτρονική τάξη, θα πρέπει να πατήσετε την πράσινη ταμπελίτσα «Εγγραφή σε μάθημα» και να εγγραφείτε στα μαθήματα, επιλέγοντας (κάνοντας κλικ) στα κουτάκια των μαθημάτων της τάξης του παιδιού σας από τη λίστα μαθημάτων που υπάρχουν στο σχολείο μας (οι περισσότεροι μαθητές είναι ήδη γραμμένοι στα μαθήματα από τους εκπαιδευτικούς). Ελέγξτε όμως μήπως δεν έχει γραφτεί ο μαθητής/τρια σε κάποιο μάθημα από παράβλεψη χωρίς να ξεχνάτε και τα μαθήματα των ειδικοτήτων. Όταν θα μπαίνετε από εκεί και πέρα στην ηλεκτρονική τάξη (πάντα με το όνομα χρήστη και τον κωδικό του παιδιού σας), θα βλέπετε τις ανακοινώσεις του εκπαιδευτικού κάτω από τα μαθήματα, δεξιά τους τα μηνύματα του μαθητή είτε από τον εκπαιδευτικό είτε από τους συμμαθητές του και πάνω τα μαθήματα της τάξης του και θα μπορείτε, πατώντας πάνω τους να τα παρακολουθείτε, ακολουθώντας τις οδηγίες του κάθε εκπαιδευτικού.

Μέσω των ανακοινώσεων θα σας κοινοποιηθεί και το πρόγραμμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης.

Το βίντεο στον παρακάτω σύνδεσμό θα σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε εύκολα την παραπάνω διαδικασία εγγραφής στα μαθήματα: https://www.youtube.com/watch?v=gmy-IJrycuA

Αγαπητοί γονείς, αντιλαμβανόμαστε τις απαιτήσεις που ξαφνικά και πάλι αξιώνουν τα εξ αποστάσεως  μαθήματα των παιδιών σας. Τις επιφορτιζόμαστε όλοι. Είναι μια επιτακτική ανάγκη της δύσκολη συγκυρίας που ζούμε. Πέρα όμως από αυτό, ας τη δούμε ως μια πρόκληση και μια ευκαιρία για να βελτιώσουμε τις ψηφιακές μας δεξιότητες που απαιτούνται από τη νέα ψηφιακή εποχή. Η μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται  από τους εκπαιδευτικούς για την επιτυχία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σύγχρονης ή ασύγχρονης εξαρτάται πολύ σημαντικά και από τη δική σας ενασχόληση και τον ενθουσιασμό. Τη δική μας συνεργασία την έχετε και πάλι δεδομένη!

Με εκτίμηση

Ο διευθύντής του σχολείου

Αφήστε μια απάντηση