Επείγουσα ανακοίνωση – ρύθμιση μαθητικών θεμάτων

Αγαπητοί γονείς,

  1. Κατόπιν σημερινών οδηγιών μας από το Υπουργείο Παιδείας με στόχο την παροχή σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στους/στις μαθητές/τριες, οι οποίοι/ες δεν δύνανται να παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία την εκπαιδευτική διαδικασία, σας παρακαλούμε, στην περίπτωση αυτή, να προσκομίσετε ως την Παρασκευή 18-09-2020 στη σχολική μας μονάδα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (ιατρικές γνωματεύσεις) που βεβαιώνουν ότι τα παιδιά σας ανήκουν σε μια τουλάχιστον από τις παρακάτω περιπτώσεις:

(i) ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου του άρθρου 8 της υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ.55339/20-8-9-2020 (ΦΕΚ 3780 τΒ΄) ΚΥΑ (μπορείτε να δείτε τις κατηγορίες στο παράρτημα των οδηγιών του ΕΟΔΥ, που είναι αναρτημένες στην προηγούμενη ανακοίνωση στο Βlog)

(ii) συνοικούν με πρόσωπο το οποίο νοσεί από κορωνοϊό COVID-19,

(iii) νοσούν οι ίδιοι από κορωνοϊό COVID-19

(iv) έχουν υποβληθεί σε μοριακή διαγνωστική εξέταση για τον κορωνοϊό COVID-19 και για όσο χρόνο αναμένουν την έκδοση του αποτελέσματος.

  1. Σύμφωνα με νεότερη νομοθετική ρύθμιση, ειδικά για την τρέχουσα σχολική χρονιά, οι μαθητές/τριες εγγράφονται στο Ολοήμερο Πρόγραμμα κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους, η οποία γίνεται, πλέον, δεκτή χωρίς να χρειάζεται βεβαίωση εργασίας, ανεργίας ή άλλη προϋπόθεση. Επιπλέον παρέχεται το δικαίωμα να εγγράψουν τα παιδιά τους και όσοι γονείς δεν τα έχουν ήδη εγγράψει και επιθυμούν να παρακολουθούν το ολοήμερο πρόγραμμα.
  2. Τέλος σας ενημερώνουμε ότι για το τρέχον σχολικό έτος παρατείνεται η προθεσμία υποβολής Υπεύθυνης Δήλωσης για χορήγηση απαλλαγής από το μάθημα των Θρησκευτικών κατά μία εβδομάδα ως τις 21/9/2020.

Με εκτίμηση

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *