Οδηγίες σύνδεσης και κανόνες για τις τηλεδιασκέψεις

Αγαπητοί γονείς

Σε συνέχεια του μηνύματός μας για την έναρξη στο σχολείο μας και σύγχρονων εξ αποστάσεως διδασκαλιών-τηλεδιασκέψεων που σκοπό έχουν να συμπληρώσουν και να υποστηρίξουν τα μαθήματα στην ηλεκτρονική τάξη των παιδιών, θεωρούμε σημαντικό να σας γνωστοποιήσουμε, με δεδομένο τον πολύ σημαντικό υποστηρικτικό σας ρόλο, πρώτα, τους βασικούς κανόνες που είναι απαραίτητοι για την ομαλότερη διεξαγωγή τους αλλά και τεχνικές οδηγίες για την σύνδεσή σας με την εφαρμογή Webex meetings που χρησιμοποιείται για αυτές.

Όσον αφορά στους κανόνες σχολικής τηλεδιάσκεψης σας παρακαλούμε:

  1. Να είστε απλώς παρατηρητές και άμεσοι βοηθοί μόνο σε τεχνικά θέματα, αν χρειαστεί.
  2. Να διασφαλίσετε μαζί με τα παιδιά σας τον σεβασμό για όλα τα παιδιά. Δεν παρεμβαίνουμε ποτέ στο μάθημα, ούτε σχολιάζουμε κανένα παιδί, τόσο κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης όσο και μετά.
  3. Σας παρακαλούμε, επίσης, να διασφαλίσετε πως ΔΕΝ θα γίνει βιντεοσκόπηση του μαθήματος. Απαγορεύεται και επισύρει νομικές κυρώσεις.

Στη συνέχεια σας παραθέτουμε οδηγίες για την σύνδεσή σας με την εφαρμογή Webex meetings που χρησιμοποιείται για τον λόγο αυτό.

Αρχικά θα ενημερωθείτε για την τηλεδιάσκεψη από τον εκπαιδευτικό μέσω μηνύματος στην πλατφόρμα της η-τάξης. Στο μήνυμα ο εκπαιδευτικός θα σας δίνει ένα σύνδεσμο της μορφής:

https://minedu-gov-gr.webex.com/meet/onoma

α) Αν έχετε σταθερό υπολογιστή ή laptop τότε θα πρέπει να πατήσετε πάνω στο σύνδεσμο αν είναι ενεργός και θα ανοίξει ο φυλλομετρητής, αλλιώς θα πρέπει να τον μαρκάρετε, να τον αντιγράψετε και να τον επικολλήσετε στη γραμμή διευθύνσεων του φυλλομετρητή σας (Chrome, Mozilla, Edge) όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Στη συνέχεια επιλέγετε το “Join from your browser“, όπως φαίνεται στο δεύτερο πλαίσιο στο κάτω μέρος της εικόνας της εικόνας και είστε έτοιμοι αφού στο νέο παράθυρο που εμφανίζεται γράφετε το όνομά σας χωρίς να βάλετε κάποιο email και πατήσετε σύνδεση.

Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε καμία άλλη εφαρμογή, ούτε χρειάζεται να κάνετε κάποια άλλη ενέργεια

Μπορείτε να δείτε και αναλυτικές πληροφορίες στο παρακάτω βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=HeRn6qFY7X8

β) Αν έχετε κινητό ή τάμπλετ τότε με το που θα πατήσετε τον σύνδεσμο ή θα τον αντιγράψετε και θα τον επικολλήσετε στο πρόγραμμα που μπαίνετε στο ίντερνετ θα δείτε την ακόλουθη εικόνα και πατάτε Download για να εγκαταστήσετε την εφαρμογή. Αφού γίνει η εγκατάσταση πατάτε το δεύτερο πράσινο πλαίσιο, και αφού δώσετε το όνομά σας και ένα email, το οποίο μπορεί να είναι εικονικό όπως a@a.com, δίνετε τη συγκατάθεσή σας για χρήση κάμερας, μικροφώνου και κλήσεων. Μπορείτε στη συνέχεια να συνδεθείτε στην τηλεδιάσκεψη, πατώντας join.

Για αναλυτικότερες πληροφορίες με τη διαδικασία βήμα-βήμα για σύνδεση μέσω κινητού, τάμπλετ ή ηλεκτρονικού υπολογιστή μπορείτε να δείτε το παρακάτω έγγραφο: Οδηγός Μαθητή για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Αγαπητοί γονείς, αντιλαμβανόμαστε τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε για όλα αυτά που ξαφνικά απαιτούν τα εξ αποστάσεως μαθήματα των παιδιών σας. Τα αντιμετωπίζουμε όλοι. Ας δούμε όμως τη δύσκολη συγκυρία που ζούμε, πέρα από αυτά, ας τη δούμε ως μια πρόκληση και μια ευκαιρία για να βελτιώσουμε τις ψηφιακές μας δεξιότητες που επιτακτικά πια απαιτεί η ζωή μας. Η μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από τους εκπαιδευτικούς για την επιτυχία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σύγχρονης ή ασύγχρονης εξαρτάται πολύ σημαντικά από τη δική σας ενασχόληση και τον ενθουσιασμό. Τη δική μας συνεργασία την έχετε δεδομένη!

Με εκτίμηση

Ο διευθυντής του σχολείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *