3η Καλοκαιρινή Μαθηματική Κατασκήνωση – Σοφικό Κορινθίας

Μαθηματική κατασκήνωση «Παιχνίδι και Μαθηματικά»
α’ περίοδος 24 Ιουλίου έως 31 Ιουλίου 2011
β’ περίοδος 31 Ιουλίου έως 7 Αυγούστου 2011
Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία διοργανώνει την  3η Μαθηματική Κατασκήνωση για μαθητές ηλικίας 11 και 12 ετών. Έχοντας για 4 χρόνια την εμπειρία της διοργάνωσης (στο πλαίσιο του περιοδικού ο μικρός Ευκλείδης) του μαθητικού διαγωνισμού  στα μαθηματικά  «Παιχνίδι και Μαθηματικά» για μαθητές της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού, με συμμετοχές που ξεπερνούν τους 40.000 μαθητές, επιχειρούμε μιαν ακόμη ουσιαστική παρέμβαση στη διαμόρφωση μιας διαφορετικής αντίληψης για τη μαθηματική παιδεία στη χώρα μας.
Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι, οι μαθητές που έχουν τελειώσει τη Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξη του Δημοτικού να βρεθούν στο τέλος των καλοκαιρινών διακοπών τους και για 7 ημέρες, σ’ έναν πανέμορφο και φιλόξενο χώρο, με κοινό στόχο την καλλιέργεια και ανάδειξη της μαθηματικής σκέψης ως εφόδιο για τη μαθητική και αργότερα την ακαδημαϊκή τους διαδρομή .
Σκοπός των διοργανωτών είναι να καθοδηγήσουν και να παρακινήσουν τα παιδιά αυτής της ιδιαίτερα ευαίσθητης ηλικίας, όπως αυτή των 11 – 12 ετών, ώστε να προσεγγίσουν τις βασικές έννοιες των μαθηματικών μέσα στη ξεγνοιασιά που προσφέρουν οι διακοπές του καλοκαιριού , συνδυάζοντας γνώση με ψυχαγωγία.
Τα μαθήματα θα γίνουν από καθηγητές μαθηματικών και δασκάλους με εμπειρία και παιδαγωγική κατάρτιση. Τις άλλες παράλληλες δραστηριότητες θα συντονίσουν άτομα με ειδική γνώση στην ομαδική ψυχολογία, με σκοπό την άριστη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου.
Το χρονικό διάστημα που θα λειτουργήσει η μαθηματική κατασκήνωση είναι από 24 Ιουλίου μέχρι 31  Ιουλίου 2011  και 31 Ιουλίου έως 7  Αυγούστου 2011 με κόστος 400 ευρώ ανά μαθητή.
Η Κατασκήνωση θα λειτουργήσει  με τη φροντίδα και την εποπτεία της Συντακτικής Επιτροπής του Περιοδικού για το Δημοτικό «Μικρός Ευκλείδης», της οποίας Πρόεδρος είναι ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεώργιος Δημάκος και Αντιπρόεδρος του ΔΣ. της ΕΜΕ και  ο κ. Ανδρέας Τριανταφύλλου.
Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 400 ευρώ ανά μαθητή και τη φόρμα συμμετοχής καθώς και πληροφορίες σχετικά με το πλήρες πρόγραμμα σπουδών μπορεί να βρει ο κάθε ενδιαφερόμενος στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας ή στα τηλ. 2103616532,  210361778.

Αφήστε μια απάντηση