Την Τρίτη, 27 Μαΐου, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Ξηρονομής και του Δημοτικού Σχολείου Δόμβραινας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια ολοήμερη εκδρομή γεμάτη εμπειρίες, γνώσεις και χαρά. Πρώτος μας σταθμός ήταν το Μουσείο της Χαιρώνειας, όπου μέσα από μια ενδιαφέρουσα ταινία ήρθαμε σε επαφή με σημαντικές στιγμές της ελληνικής ιστορίας και της μάχης της Χαιρώνειας. Ακριβώς δίπλα, επισκεφθήκαμε και το εντυπωσιακό Άγαλμα του Λιονταριού της Χαιρώνειας, το οποίο μας θύμισε τη σημασία της μνήμης και της θυσίας.
Στη συνέχεια, κατευθυνθήκαμε προς το Χάνι της Γραβιάς, έναν τόπο με ξεχωριστή ιστορική αξία, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το ηρωικό παρελθόν του Οδυσσέα Ανδρούτσου και των συντρόφων του.
Η ημέρα μας ολοκληρώθηκε στο καταπράσινο και φιλόξενο Κτήμα Κλέτσα, όπου οι μαθητές απόλαυσαν πλήθος δραστηριοτήτων. Έπαιξαν, έτρεξαν, συμμετείχαν σε ομαδικά αθλήματα και φυσικά δεν έλειψαν τα γέλια και οι ξέγνοιαστες στιγμές. Έπειτα από τις δραστηριότητες, γευματίσαμε όλοι μαζί και στο τέλος στήθηκε ένα αυθόρμητο γλέντι με χορό και μουσική!
Ήταν μια αξέχαστη μέρα που συνδύασε τη μάθηση με τη διασκέδαση και τη συνεργασία με την ψυχαγωγία, ενισχύοντας το πνεύμα της ομάδας και τη σχολική μας κοινότητα. Ανυπομονούμε για την επόμενη μας εξόρμηση!


