ΟΜΙΛΙΑ –ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Την Τετάρτη 11-12-2019 πραγματοποιήθηκε στον χώρο του σχολείου μας, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Διδασκόντων και σε συνεργασία με το ΚΕΣΥ Κοζάνης, ομιλία-ενημέρωση με θέμα:

«Σχέσεις Σχολείου – Οικογένειας»

Εισηγήτρια ήταν η κ. Στεργιανή Γκιαούρη, ψυχολόγος, Δρ Παιδαγωγικής, Προϊσταμένη των ΚΕΣΥ Κοζάνης. Η κ. Γκιαούρη αναφέρθηκε στη σημασία της συνεργασίας του σχολείου με την οικογένεια, η οποία στις μέρες μας αναδεικνύεται ως ιδιαίτερα σημαντικός παράγοντας για την υγιή γνωστική, και ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών.

Η εισήγηση της κ. Γκιαούρη εστίασε στα βασικά ζητήματα που αφορούν στη συνεργασία σχολείου-οικογένειας και συνέδεσε τη θεωρία με πρακτικές εφαρμογές. Αρχικά, αποσαφηνίστηκαν βασικές θεωρητικές έννοιες και στη συνέχεια το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε σε ζητήματα εφαρμογής και πρακτικών οδηγιών, που διευκολύνουν το σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων με στόχο την αποτελεσματική συνεργασία σχολείου-οικογένειας.

Ευχαριστούμε τόσο την κ. Γκιαούρη για την επιστημονική παιδαγωγική υποστήριξη που παρείχε στο σχολείο μας, όσο και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, που με την παρουσία και τη συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη εκδήλωση έδειξαν στήριξη κι ενίσχυση στις πρωτοβουλίες και τις δράσεις του Συλλόγου Διδασκόντων.

Σύνταξη Δημοτικό Σχολείο Ξηρολίμνης