ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων μπαίνει από σήμερα στη “μάχη”  για την υλοποίηση  ενός πρωτοποριακού εγχειρήματος, με στόχο για όσο διάστημα βρίσκονται κλειστά τα σχολεία εκπαιδευτικοί και μαθητές να διατηρήσουν την διδακτική επαφή έστω και εξ’ αποστάσεως. Οι οδηγίες αφορούν το Λύκειο και θα ακολουθήσουν αντίστοιχες  για τα Γυμνάσια και τα Δημοτικά σχολεία της χώρας.

Η διαδικασία θα υλοποιηθεί από κάθε εκπαιδευτικό είτε με σύγχρονες, είτε με ασύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας, είτε συνδυαστικά.

Το υπουργείο εξειδικεύει τις δύο αυτές κατηγορίες:

  • Σύγχρονη (τηλεκπαίδευση) είναι η απευθείας διδασκαλία και μετάδοση μαθήματος σε πραγματικό χρόνο από εκπαιδευτικό, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, σε μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές που παρακολουθούν ζωντανά μέσω υπολογιστή, κινητού ή tablet. Στην πλατφόρμα μπορεί κανείς να συνδεθεί και διαδικτυακά και τηλεφωνικά.
  • Ασύγχρονη είναι η διδασκαλία κατά την οποία ο/η μαθητής/τρια συνεργάζεται με τον εκπαιδευτικό σε διαφορετικό χρόνο από τη διαδικασία παράδοσης του μαθήματος ή δημιουργίας υλικού από τον εκπαιδευτικό, έχοντας πρόσβαση σε μαθησιακό υλικό και χρονοδιάγραμμα μελέτης μέσω διαδικτύου (σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες ή πλατφόρμες που παρέχει το Υπουργείο).

Προκειμένου να προχωρήσουμε σε πιθανή εξ’ αποστάσεως διδασκαλία και στο Δημοτικό Σχολείο παρακαλώ πολύ να αποστείλετε στο mail του σχολείου mail@dim-xirol.koz.sch.gr, το προσωπικό σας mail για να το χρησιμοποιήσουμε σε περίπτωση που χρειαστεί.

Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία

Η Διευθύντρια του Σχολείου

Αναστασία Βρεττάκου