Μήνας: Ιούνιος 2022

Εγώ και εσύ, ένα ταξίδι γνωριμίας και συνάντησης (E-twinning)

Συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα

“Εγώ και εσύ, ένα ταξίδι γνωριμίας και συνάντησης (E-twinning)”

 

A/A Στόχος Βελτίωσης Σχέδιο Δράσης

  1. Ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών και των παιδιών σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων γενικότερα και δικαιωμάτων των προσφύγων και μειονοτήτων.
  2. Eυαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινωνικού πλαισίου (γονείς, γειτονικά σχολεία, τοπική κοινωνία) σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων γενικότερα και δικαιωμάτων των προσφύγων και μειονοτήτων.
  3. Κατανόηση της διαφορετικότητας, σεβασμός και αποδοχή της διαφορετικότητας από τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς.
  4. Η ενεργός συμμετοχή της σχολικής κοινότητας στην εφαρμογή διαπολιτισμικών συνεργατικών πρακτικών στο σχολείο.
  5. Να βελτιωθεί η ικανότητα προφορικής και γραπτής επικοινωνίας των μαθητών (ερμηνεία, επιχειρηματολογία, βελτίωση και εμπλουτισμός προφορικού λόγου) μέσω της συμπερίληψης και της διαφοροποίησης.
  6. Να αναπτυχθεί η συνεργατικότητα, η ομαδικότητα, η ευγενής άμιλλα και η αξία της προσωπικής εργασίας για την επίτευξη του κοινού στόχου μέσα από δημιουργική δράση σε κλίμα συναισθηματικής αποδοχής.
  7. Να καλλιεργηθούν, να ενισχυθούν και να χρησιμοποιηθούν οι δεξιότητες μαθητών και εκπαιδευτικών στη χρήση του ΤΠΕ στην αποδοχή και την κατανόηση του άλλου μέσω του διαδικτύου και την παραγωγή υλικού παιδαγωγικού περιεχομένου.

 

Φέτος, το σχολείο μας είχε τη μεγάλη χαρά να υλοποιεί πρόγραμμα e-twinning με θέμα: «Εγώ και συ μαζί, ένα ταξίδι γνωριμίας και συνάντησης». Το πρόγραμμα αυτό το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Μυρσίνης του νομού Ηλείας, ξεκίνησε τον Ιανουάριο και ολοκληρώθηκε τον Μάιο. Σε αυτό συμμετέχουν τέσσερις τάξεις (Α, Γ, Δ και Ε) από το σχολείο μας με τις δασκάλες αντίστοιχα (Παπουτσή Αλεξάνδρα, Ιωάννου Χρίστια, Τσίνη Κατερίνα, Κόκκου Παναγιώτα και Βρανά Σωτηρία) και τρεις τάξεις (Α, Γ και Δ) από το σχολείο της Μυρσίνης.

Τα παιδιά μέσα από δραστηριότητες μικρής αλλά και μεγάλης διάρκειας είχαν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν το θέμα της προσφυγιάς-μετανάστευσης. Οι δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν στα δύο σχολεία ήταν κοινές και υπήρχε συνεργασία μεταξύ των δύο σχολείων σε τακτική βάση.

 

Εσωτερική Αξιολόγηση Σχολικής Μονάδας

ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ (ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ)

 Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου της Σχολικής Μονάδας (έτος αναφοράς: 2021-2022)

 



Λήψη αρχείου