Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

photo-main

Σήμερα πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η δίωρη εκδήλωση με σκοπό την περαιτέρω ευαισθητοποίηση των μαθητών στο ανησυχητικό αυτό φαινόμενο της βίας και την επαγρύπνηση όλης της σχολικής κοινότητας για την έγκαιρη παρέμβαση, ώστε να περιοριστούν οι πιθανότητες εκδήλωσής της και να αποτραπούν οι αρνητικές της συνέπειες στις διαπροσωπικές σχέσεις των παιδιών.

Πιο συγκεκριμένα έγινε η προβολή της ταινίας “Το καναρινί ποδήλατο” και στη συνέχεια συζητήσαμε με τους μαθητές τα μηνύματα που περνούσε η ταινία, καθώς και γενικότερα το φαινόμενο της σχολικής βίας και του σχολικού αποκλεισμού. Συζητήσαμε συντονισμένα και με βάση συγκεκριμένους άξονες θέματα και περιστατικά που σχετίζονται με τη λεκτική / σωματική βία και τον εκφοβισμό και οι μαθητές εξέφρασαν τις απόψεις τους και τους προβληματισμούς τους.

Το καναρινί ποδήλατο (η ταινία δεν είναι λογοκριμένη)

Τις προηγούμενες μέρες είχαν πραγματοποιηθεί αντίστοιχες συζητήσεις μέσα στις τάξεις με τους εκπαιδευτικούς του κάθε τμήματος ξεχωριστά. Το υλικό που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των διδακτικών δίωρων σε κάθε τάξη βρίσκεται εδώ.

Τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας έκθεση με θέμα τη Σχολική βία και τον εκφοβισμό, με έργα των μαθητών με το πως αντιλαμβάνονται τα φαινόμενα αυτά, αλλά και μηνύματα που προσπαθούν να περάσουν μέσα από τα έργα τους, με σκοπό να οδηγηθούμε στην απάλειψη του δυσάρεστου αυτού φαινομένου. Θα υπάρξει ενημέρωση και ανάρτηση του υλικού των μαθητών μας.

Αφήστε μια απάντηση