ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ «ΛΙΝΟΣ»

Την Παρασκευή  22   Οκτωβρίου η Β τάξη του σχολείου μας, επισκέφτηκε το μουσείο  “Λινός” που βρίσκεται στο Σολωμό Κορινθίας ,κάτω από τον Ακροκόρινθο. Ένα παλιό πατητήρι που ο  κος Παντελής, ο ιδιοκτήτης του Λινού,  όταν σταμάτησε να λειτουργεί σαν πατητήρι, του έδωσε ξανά ζωή και το έκανε ένα πανέμορφο λαογραφικό μουσείο. Ό επισκέπτης έχει να δει πολλά από τα πράγματα που χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι τον προηγούμενο αιώνα.

Το μουσείο είναι χωρισμένο σε ενότητες , ανάλογα με το είδος των εκθεμάτων. Το παλιο σχολείο, το παλιό πατητήρι, το παλιό σπίτι, το εργαστήρι του ξυλουργού, του τσαγκάρη,  του σιδερά, του οινοποιού….

Μόλις φτάσαμε στο χώρο του Μουσείου,  ο κος Παντελής και η συζυγός του, δυο πολύ φιλόξενοι άνθρωποι, μας καλοδέχτηκαν και μας ξενάγησαν  στο χώρο του μουσείου με υπομονή, ηρεμία  και καλοσύνη.  Οι μαθητές  αφού είδαν το μουσείο έμαθαν πώς γίνεται από το σταφύλι,  το κρασί. Πάτησαν σταφύλια με τα ποδαράκια τους, είδαν πώς βγαίνει ο μούστος και το καταχάρηκαν!!

Ενθουσιασμένοι όλοι, καθώς φεύγαμε, μου έλεγαν ότι ήταν η πιο όμορφη εκδρομή της ζωής τους και ότι θα τους μείνει εξέχαστη!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *