ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Την Πέμπτη 4/11/2021 επισκέφτηκαν στο σχολείο μας οι εκπαιδευτικοί του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Ισθμίων. Στις τάξεις             Ε’ και Στ’ έγινε επίδειξη πειραμάτων, ενώ οι μαθητές συμμετείχαν εκφράζοντας τις ιδέες τους, τις εμπειρίες τους και τα συμπεράσματά τους! Τα παιδιά παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον τα πειράματα που εκτελέστηκαν μπροστά τους και αποτύπωσαν τις εντυπώσεις τους σε λίγες γραμμές…

1 2 3 4 5 5 1 6 7 8

 

Το πρόγραμμα ήταν πολύ ωραίο και ενδιαφέρον. Οι καθηγητές μάς έδειξαν περίεργα πειράματα. Σ.Ρ.

Ήταν μια εμπειρία που μου άφησε αρκετές καινούριες γνώσεις. Ο τρόπος που μας παρουσίασαν τα πειράματα ήταν καταπληκτικός! Θα ήθελα να δω κι άλλα όμως δεν μας το επέτρεψε ο χρόνος.     Τ. Γ.

Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία που θα μου  μείνει στο μυαλό. Μάθαμε πολλά πράγματα, εντυπωσιάστηκα με τα υπέροχα πειράματα.       Α. Ν.

Ήταν τόσο εντυπωσιακά, σαν μαγικά! Κ. Β.

Αυτό το μάθημα μου φάνηκε αξέχαστο. Ελπίζω να παρακολουθήσουμε ξανά τέτοια μαθήματα. Γ. Π.

Είχα μείνει άφωνη με όσα παρακολουθούσαμε! Χ. Κ.

Μου άρεσαν όσα είδαμε! Λυπάμαι που δεν μπορέσαμε εμείς να πάμε στο σχολείο τους για να κάνουμε εκεί τα πειράματα. Ι. Μ.

Πραγματικά, μπράβο τους! Θα ήθελα να ξαναέρθουν.   Γ. Ι.

 

 

Χθες επισκέφτηκαν την τάξη μας δύο μέλη από μια επιστημονική ομάδα και έδειξαν συναρπαστικά πειράματα. Ήταν μια ξεχωριστή μέρα. Για εμάς φαίνονταν μαγικά που τα είδαμε πρώτη φορά. Όταν μας τα εξηγούσαν μέναμε έκπληκτοι και μέσω αυτού του τρόπου μάθαμε πολύ ωραία πράγματα. Μας άρεσε πάρα πολύ!

Κ.Κ.

Χθες ήρθαν δύο άνθρωποι που θα μας έδειχναν πειράματα φυσική και χημείας. Δεν ήξερα τι θα ς έδειχναν γιατί δεν είχα δει και πολλές φορές πειράματα. Ήταν εντυπωσιακά! Στην αρχή νόμιζα μήπως πάρει φωτιά αλλά οι άνθρωποι ήξεραν τι θα κάνουν. Όλα αυτά ήταν σχεδόν μαγικά!  Ήταν όλα διασκεδαστικά και μου άρεσαν! Μακάρι να ξαναέρθουν και να έχουν να μας δείξουν κι άλλα καινούρια πειράματα!

Γ.Λ.

Στις 4/11/2021 μας επισκέφτηκαν δύο ειδικοί από το κέντρο ΕΚΦΕ, ο κ. Κωνσταντίνος και η κ. Άννη, οι οποίοι μας έκαναν πολλά πειράματα. Όλα ήταν τέλεια! Δεν μπορώ ν’ αποφασίσω ποιο ήταν καλύτερο! Μ’ άρεσαν όλα και περάσαμε υπέροχα!

Ε.Κ.

 

Χτες ήταν μια πολύ ωραία μέρα. Τα πειράματα ήταν τέλεια. Τα αγαπημένα μου πειράματα ήταν με την σόδα, με τον τροχό και με το κερί. Αυτά που μας έλεγαν δεν τα είχαμε ξανακούσει αλλά τα καταλάβαμε.

Μ.Ρ.

 

Χθες ήταν μια επιστημονική μέρα. Οι ειδικοί μας έδειξαν πάρα πολλά πειράματα και τέτοια θέλω να κάνω κι εγώ όταν μεγαλώσω.

Γ.Β

 

8

 

Χθες στο σχολείο μου ήρθαν δύο άνθρωποι, ο κ. Κώστας και η κ. Άννη. Αυτοί μας δείξανε πειράματα. Το αγαπημένο μου ήταν αυτό με τις αστραπές. Όταν το έβλεπα ένιωθα λίγο φοβισμένος ότι θα πιάσει φωτιά αλλά δεν έγινε φυσικά! Ήταν ευχάριστο και ωραίο.

Κ.Π.

9

 

Κάποια πειράματα ήταν πολύ ωραία, κάποια περίεργα και μερικά αστεία. Περισσότερο μου άρεσε το πείραμα με την ράμπα.

Σ.Α.

 

Ήταν τέλεια! Ειδικά εκείνο το πείραμα με τους  κεραυνούς. Έκανε ένα περίεργο ήχο κι ένιωθα φόβο. Όταν είδα ότι ήταν κεραυνός ήταν τέλειο! Θέλω να δούμε κι άλλα πειράματα στο δικό τους χώρο. Όλα γενικά μου άρεσαν!

Τ.Μ.

 

Χθες η μέρα ήταν ιδιαίτερη. Ήρθαν δύο άνθρωποι στο σχολείο μας και μας έκαναν πειράματα χημείας και φυσικής. Μου άρεσαν όλα τα πειράματα αλλά πιο πολύ αυτό με τη σιδερένια μπάλα που γύριζε γύρω γύρω και έβγαζε ατμούς. Επίσης, με το κουτάκι που έβρασε και μετά το έβαλαν στο νερό κι έσκασε.

Θ.Κ.

Χθες μου άρεσαν τα πειράματα με το μπαλόνι, με τον ηλεκτρισμό, με το κουτάκι που το ζεστάναμε στο νερό και με το χαρτί που ψεκάσαμε κι εμφανίστηκε η μοβ καρδιά.

Σ.Μ.

 

Χθες ήταν μια πολύ ωραία μέρα γιατί ήρθανε ο κ.Κώστας και η κ. Άννη για να μας δείξουν μερικά πειράματα. Περάσαμε πολύ ωραία αλλά και ξαφνιαστήκαμε. Ελπίζω να έχουμε ξανά μια τόσο ωραία ημέρα!

Χ.Μ.

 

Αρκετά πειράματα μού φάνηκαν περίεργα, κάποια μου άρεσαν πολύ, κάποια που δεν καταλαβαίναμε μας τα εξηγούσαν με εύκολο τρόπο. Αλλά αυτό που μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση, ήταν ένα πείραμα, που έβαλαν νερό σε ένα κουτάκι αναψυκτικού, το έβαλαν πάνω σε φωτιά, το νερό άρχισε να βράζει, εκείνη τη στιγμή το έβαλαν μέσα σε κρύο νερό και το κουτάκι έσκασε! Θέλω πολύ να ξαναέρθουν και να δούμε κι άλλα ωραία πειράματα!

Α.Ν.

10

 

Χθες ήρθαν δύο ειδικοί. Ήταν κάτι διαφορετικό και με ενθουσίασε. Τα πειράματα που έκαναν ήταν εντυπωσιακά και με ξάφνιασαν. Ήταν η καλύτερη μέρα του σχολείου. Θα ήθελα να ξαναγίνει κάποτε.

Α.Β.

11

 

Αφήστε μια απάντηση