5η Πανελληνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Με το σύνθημα «Ας Κινηθούμε», πραγματοποιήθηκε η 5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο Σχολείο μας, την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου.

Κεντρικός στόχος ήταν η δραστηριοποίηση  και ενεργοποίηση των μαθητών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου. Ο συνδυασμός ψυχαγωγίας και άσκησης να οδηγήσει στην απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής και βελτίωσης της φυσικής κατάστασης των μαθητών, αποβάλλοντας την αδράνεια και την υποκινητικότητα, που αποτελούν τις κύριες αιτίες αύξησης της παχυσαρκίας στους νέους σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.

Ειδικότερα,  εντός του σχολικού ωραρίου, υλοποιήθηκαν ατομικές και ομαδικές δράσεις, δίνοντας έμφαση στο τρέξιμο, τη σκυταλοδρομία, το μπάσκετ, το βόλεϊ, ποδόσφαιρο και πολλά άλλα ομαδικά παιχνίδια.

Το χώρο του Σχολείου μας επισκέφτηκαν παίχτες από την  ομάδα βόλεϊ του Παμβοχαϊκού με τον προπονητή τους, χάρισαν στους μαθητές μπάλες του βόλεϊ , καπέλα, και πολλά  “αυτόγραφα”. Τους μίλησαν για το βόλεϊ και τους είπαν ότι η πετοσφαίριση (βόλεϊ) είναι ένα παιχνίδι που συνδυάζει συνεργασία, χάρη και δύναμη. Σε όποιο επίπεδο και να βρίσκεται κανείς, το παιχνίδι απαιτεί τη γνώση βασικών δεξιοτήτων και ομαδικής εργασίας. Έδειξαν στους μαθητές βασικές τεχνικές του βόλεϊ και έπαιξαν μαζί τους αρκετή ώρα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *