Δημοτικό Σχολείο Βοχαϊκού

Άλλος ένας ιστότοπος Blogs.sch.gr

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΕΛΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ

Ιαν 20175

Οι μαθητές των Α΄και Β΄τάξεων στις  24 Νοεμβρίου, στα πλαίσια του προγράμματος με θέμα την ελιά  που υλοποιήσαν στην Ευέλικτη ζώνη,   για να γνωρίσουν από κοντά τις ελιές και τον τρόπο που βγαίνει το λάδι , επισκέφτηκαν έναν ελαιώνα  στο Χαλκί. Εκεί  τους περίμενε ο κ. Ανδρέας ιδιοκτήτης του ελαιώνα, ο οποίος τους μίλησε για την καλλιέργεια της ελιάς. Μετά οι μαθητές με τις δασκάλες τους κ. Ιωάννα και κ. Αναστασία έστρωσαν τα πανιά κάτω από τις ελιές και για λίγη ώρα έγιναν αγρότες. Μάζεψαν ελιές, τις καθάρισαν και στο τέλος τις έβαλαν σ΄ένα  τσουβάλι. Οι ελιές ήταν έτοιμες για το ελαιοτριβείο.

Μετά οι μαθητές  παρατήρησαν καλά καλά τις ελιές, τους κορμούς των δέντρων, τα κλαδιά, τα φύλλα. Έφτιαξαν στεφάνια από κλαδιά ελιάς και δραματοποίησαν το μύθο της Αθηνάς και του Ποσειδώνα. Αφού πρώτα έκαναν μια μικρή βόλτα στο  διπλανό πευκόδασος για να μυρίσουν τις μυρωδιές της φύσης , πήραν το τσουβάλι με τις ελιές και επισκέφτηκαν το ελαιοτριβείο.

Τους υποδέχτηκαν οι ιδιοκτήτες του ελαιοτριβείου και η κ. Μάρα τους εξήγησε τη διαδικασία εξαγωγής του λαδιού και τους ξενάγησε στο υπερσύγχρονο ελαιοτριβείο τους .  Μόλις τελείωσε η ξενάγηση  δοκίμασαν το φρέσκο λάδι με καψαλισμένο ψωμί και τυρί,  και κέικ φτιαγμένο με λάδι ελιάς. Στο τέλος η κ. Μάρα τους έδωσε μια βεβαίωση ότι παρακολούθησαν τη διαδικασία εξαγωγής του λαδιού και χάρισε ένα μπουκαλάκι φρέσκο λάδι στον καθένα. Τα παιδιά τους ευχαρίστησαν και πήραν τον δρόμο της επιστροφής κατενθουσιασμένα και γεμάτα εικόνες, αρώματα και γεύσεις  από τη φύση.

ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ

CAM00405

CAM00410

CAM00419

CAM00420

CAM00426

CAM00429

CAM00431

CAM00435

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

DEUTSCH Γερμανικά στ

DEUTSCH Γερμανικά στ

Το padlet της κ. Πέννης.

Σκακιστική άσκηση

Μετάφραση μέσω Google

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΑΝΑΓΩΣΤΗΣ

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΑΝΑΓΩΣΤΗΣ

Jele/Μάθηση και παιχνίδια για τα παιδιά του Δημοτικού

Jele/Μάθηση και παιχνίδια για τα παιδιά του Δημοτικού

ΠΑΙΞΕ ΠΑΖΛ

ΠΑΙΞΕ ΠΑΖΛ

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

xartes

xartes

ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣTop
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων