«Πασχαλινό Εργαστήρι με γονείς»

Την τελευταία εβδομάδα πριν από τις Πασχαλινές διακοπές οι μαθητές υποδέχτηκαν τους γονείς τους στο χώρο του σχολείου. Γονείς και μαθητές συνεργάστηκαν και δημιούργησαν Πασχαλινές κάρτες.  Στόχος τους εργαστηρίου ήταν η ενδυνάμωση των σχέσεων των γονέων με τα παιδιά τους αλλά και με την ευρύτερη ομάδα.

«Βαμβακού Λακωνίας, ένα μικρό χωριό που αναγεννάται!»

Την Δευτέρα 22 Απριλίου μαθητές και μαθήτριες Νηπιαγωγείου και Δημοτικού σχολείου επισκέφτηκαν το χωριό Βαμβακού Λακωνίας.

Μαθητές/τριες του Δημοτικού εξερεύνησαν και περιηγήθηκαν στα σηματοδοτημένα πεζοπορικά μονοπάτια στις πλαγιές του βουνού. Οι μαθητές απόλαυσαν τη φυσική ομορφιά του περπατώντας πλάι στο ποτάμι και στο τέλος της διαδρομής τους θαύμασαν τη μοναδική θέα από το σπηλαιομονάστηρο της Αγίας Κυριακής, το οποίο είναι κρεμασμένο στο βράχο. Οι εναλλαγές του τοπίου μέσα στην ίδια διαδρομή μερικών χιλιομέτρων τους ενθουσίασαν και μετέτρεψαν την πεζοπορία σε μια αξέχαστη εμπειρία.

Οι μικρότεροι μαθητές πέρασαν δημιουργικά τον χρόνο τους στο σχολείο της Βαμβακού. Με την βοήθεια των υπεύθυνων ζωγράφισαν και έκαναν κατασκευές με θέμα το φυσικό περιβάλλον.

Λίγο πριν πάρουν τον δρόμο της επιστροφής προς το σχολείο έκαναν μια στάση στην κεντρική πλατεία του χωριού για φαγητό και διασκέδαση στην παιδική χαρά.

«Ομήρου Ιλιάδα στο Christmas theater»

Οι  μαθητές  και  οι  μαθήτριες  του  δημοτικού σχολείου μας είχαν την ευκαιρία  να  παρακολουθήσουν, στις  9 Απριλίου  2024, την θεατρική υπερπαραγωγή Ιλιάδα του Ομήρου, σε διασκευή και σκηνοθεσία της Κάρμεν Ρουγγέρη  στο Christmas Theater.

Το ομηρικό έπος Ιλιάδα αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως ένα από τα μεγαλύτερα λογοτεχνικά αριστουργήματα και έχει αγαπηθεί ως ένα από τα πλέον αντιπολεμικά έργα. Περιγράφει τον δεκαετή Τρωικό Πόλεμο, μέσα από την αναβίωση των τελευταίων ημερών, κατά τη διάρκεια των οποίων οι  αντιμαχόμενες πλευρές, Έλληνες  και Τρώες πολεμούν, σκοτώνονται, αντιμαχούν, θρηνούν… Στο τέλος η ηττημένη Τροία καταστρέφεται και οι Έλληνες επιστρέφουν στην πατρίδα.

Η παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη βοηθάει τους μικρούς θεατές να γνωρίσουν καλύτερα τους πρωταγωνιστές της Ιλιάδας. Ποια είναι η Ελένη, ποιοι είναι ο Πάρις, ο Αχιλλέας, ο Μενέλαος, ο Έκτορας, ο Αγαμέμνονας; Γιατί και πώς φτάσαμε στον Τρωικό Πόλεμο;

Η αξιοποίηση των μεγάλων τεχνολογικών δυνατοτήτων που διαθέτει το Christmas Theater, ζωντανεύουν μπροστά τους, χάρη στα ειδικά εφέ και στην τέχνη του animation, όλες οι σκηνές του ομηρικού έπους και εντυπωσιάζει τους μαθητές και τους κάνεις να κατανοούν ευκολότερα το έπος που ξεδιπλώνεται μπροστά τους.