Διατροφή_Diatrofi_πρωινό_breakfast_frühstück

0

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΙΑΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 06-12-2018

ελληνικό μεσογειακό πρωινό

 

Στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας, στην ενότητα Δ ι α τ ρ ο φ ή, οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης αποφάσισαν να ασχοληθούν , να ανακαλύψουν  και να συνειδητοποιήσουν πώς οι διατροφικές τους συνήθειες επηρεάζουν τη ζωή, την υγεία και την απόδοσή τους, αλλά και να είναι σε θέση να σχεδιάσουν οι ίδιοι ένα πρόγραμμα ισορροπημένης διατροφής.

Οι  μαθητές έφεραν από το σπίτι τρόφιμα  και παρασκεύασαν πρωινό στην τάξη. Το πρωινό περιλάμβανε τροφές από αυτά  που πρέπει ιδανικά να απαρτίζουν το πρωινό , ώστε αυτό να είναι διατροφικά ισορροπημένο.

Πιο συγκεκριμένα έφεραν: Δημητριακά, γακλακτοκομικά προιόντα και  φρούτα.Στο τέλος οι μαθητές κατανάλωσαν τα πρωινά που είχαν παρασκευάσει.

 

Καλή όρεξη!

 

ευχαριστούμε ΣΤ τάξη!

ευχαριστούμε κ. Λίλα

 

 

βρετανικό πρωινό… British breakfast

 

στο μάθημα των αγγλικών οι μαθητές/τριες γνώρισαν και γεύτηκαν το όχι και τόσο υγιεινό πρωινό των Βρετανών! μανιτάρια, ψητές ντομάτες, φασόλια, πυρωμένο ψωμί, μα και αυγά μάτια και λουκάνικα.

Η ώρα του τσαγιού βέβαια ιεροτελεστία που συνοδεύεται από τριώροφες πιατέλες γεμάτες σαντουιτσάκια, μαρμελάδες και γλυκές λιχουδιές!

 

 good appetite!

 

ευχαριστούμε κ. Αίγλη!

 

 

γερμανικό πρωινό…. deutsches Frühstück

 

Wir essen gesund, wir essen gesund, wir frühstücken morgens gut!

Τρώμε υγιεινά, τρώμε υγιεινά, παίρνουμε καλό πρωινό!

 

Με αυτό το σύνθημα και με όρεξη να ταξιδέψουμε στον κόσμο των γεύσεων ετοιμάσαμε με τα παιδιά της ΣΤ΄ Δημοτικού στη Βερδικούσια ένα λαχταριστό γερμανικό πρωινό.

Η αφορμή δόθηκε από την ενασχόληση μας με την αντίστοιχη ενότητα Frühstück του εγχειριδίου Luftballons 2,καθώς επίσης και με την αξιοποίηση της διαθεματικότητας σε συνεργασία με τις συναδέλφους Λίλα Κόνσουλα ,δασκάλα της τάξης και Αίγλη Γκουζγκουρέτα, συνάδελφο Αγγλικής Γλώσσας.

Στο πλαίσιο του σχεδίου εργασίας εργαστήκαμε παράλληλα μελετώντας τις διατροφικές συνήθειες Ελλήνων, Άγγλων και Γερμανών, όσον αφορά το πρώτο βασικό γεύμα της ημέρας. Έτσι δόθηκε στους μαθητές η δυνατότητα να γνωρίσουν και να συγκρίνουν τις συνήθειες των λαών, αλλά και να γευτούν ποικίλες γεύσεις.

Ευχαριστούμε τον διευθυντή του σχολείου και τους συναδέλφους για την υποστήριξη στο εγχείρημα μας, καθώς επίσης και τους γονείς των μαθητών για την υλική και ηθική συμπαράσταση.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας που εκπόνησαν την εργασία.

 

ευχαριστούμε ΣΤ τάξη!

ευχαριστούμε κ. Θεοδώρα!

 

σφηνάκι ρόδινο…και λιόψωμο

 

Οπαδοί της σωστής διατροφής και εκπαιδευτικοί του σχολείου, δίνουν το παράδειγμα με βιολογικό χυμό ρόδι και φρεσκοψημένο λιόψωμο.

 

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση