Yγεία, μεσογειακή διατροφή και σχολικός λαχανόκηπος_erasmus+

0

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΙΑΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 28-04-2018

Από τους μαθητές/τριες των Δ & Ε τάξεων

 

Οι μαθητές μας έσκαψαν, φύτεψαν, σκάλισαν, πότισαν τα λαχανικά του σχολικού κήπου με την καθοδήγηση του κ. Βασίλη της Δ τάξης και γρήγορα είχαμε τα φρέσκα λαχανικά. Η επίσκεψή μας στον κήπο την Πέμπτη 26/4/2018, είχε στόχο τη συλλογή τους από τα παιδιά, το πλύσιμό τους,  την παρασκευή στο σχολικό χώρο φρέσκιας σαλάτας και την κατανάλωσή της στον ίδιο χώρο.

 

Μαρούλια, φρέσκα κρεμμυδάκια, νεαρό σπανάκι, μαϊντανός και δυόσμος πήραν το δρόμο για το σχολείο όπου μαθήτριες με τις οδηγίες της κ. Ευαγγελίας των αγγλικών, δημιούργησαν για τις ανάγκες του προγράμματος, 3 υπέροχες υγιεινές σαλάτες.

 

Παράλληλα σκοπός ήταν και η ανάδειξη δύο τοπικών προϊόντων της ελληνικής Φέτας και φυσικά ξεχωριστή θέση φυλάξαμε και για το γνωστό ξινοτύρι “νιβατό” Βερδικούσιας. Eλιές, ελαιόλαδο, ξύδι και ρίγανη είχαν την τιμητική τους για να δημιουργήσουμε την ελληνική χωριάτικη.

 

Ιδανικό κλίμα λοιπόν, ελληνικός ήλιος, ποιοτικά ελληνικά προϊόντα για καλή υγεία!

 

Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος erasmus+ και για την ενότητα Α14: κλίμα. καιρός, διατροφή και υγεία και δημοσιεύεται στο ιστολόγιο του προγράμματος, http://cloudserasmus.blogspot.gr

 

Το αποτέλεσμα ικανοποιητικό για όλους μας!

 

Ευχαριστούμε Δ τάξη!

 

Ευχαριστούμε Ε τάξη!

 

Ευχαριστούμε κ Βασίλη!

 

Ευχαριστούμε κ Ευαγγελία!

 

 

   

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση