Εγγραφές στο Ολοήμερο σχολ. έτους 2020-2021

 

Σας ενημερώνουμε ότι όσοι γονείς επιθυμούν να φοιτήσουν τα παιδιά τους στο Ολοήμερο Πρόγραμμα κατά το επόμενο σχολικό έτος 2020-2021, θα πρέπει να έρθουν στο σχολείο μέχρι και την Παρασκευή 12 Ιουνίου, να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση και να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Σε περίπτωση υποβολής εκπρόθεσμης αίτησης απαιτείται η γραπτή έγκριση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και μόνο για λόγους που κρίνονται ιδιαίτερα σοβαροί.

Στο Ολοήμερο μπορούν να εγγράφονται:

α) οι μαθητές των οποίων οι δύο γονείς εργάζονται και απαιτείται οι γονείς αυτοί να προσκομίσουν στο σχολείο βεβαίωση από το φορέα εργασίας τους ή κάρτα ανεργίας στην περίπτωση που είναι άνεργοι. Επίσης οι γονείς που είναι αυτοαπασχολούμενοι (ελ. επαγγελματίες, αγρότες κ.ά.) χρειάζεται να φέρουν στο σχολείο πρόσφατη βεβαίωση του ασφαλιστικού τους φορέα.

β) μαθητές που οι γονείς τους ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (μαθητές πολύτεκνων ή μονογονεϊκών οικογενειών, με χρόνιες παθήσεις κτλ.)

Σας θυμίζουμε επίσης ότι σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα που ισχύει από τον Σεπτέμβριο του 2016 (ΦΕΚ 1324 – 11/5/2016) οι μαθητές όλων των τάξεων θα αποχωρούν στη 1.15 μ.μ. Το Ολοήμερο  ξεκινάει αμέσως μετά με τη Σίτιση έως τις 2.00 μ.μ.. Στη συνέχεια θα γίνονται άλλες δύο διδακτικές ώρες, πρώτα η «Μελέτη – προετοιμασία» και τέλος κάποιο διδακτικό αντικείμενο επιλογής, όπως Αθλητισμός, Αγγλικά, Μουσική κ.ά. Η λήξη του Ολοήμερου θα είναι στις 4 μ.μ. ή για όποιους γονείς το δηλώσουν στην αίτησή τους στις 3 μ.μ.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση