ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΑΡΙΚΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Σχολική γιορτή για την 25η Μαρτίου 2017-2018

Μαρ 201825

Σε χειμωνιάτικο τοπίο η σημερινή Σχολική γιορτή.

Διπλή γιορτή η 25η Μαρτίου.

Η Ορθόδοξη εκκλησία μας γιορτάζει το χαρμόσυνο γεγονός όπου ο αγγελιοφόρος του Θεού  ο  Αρχάγγελος Γαβριήλ  είπε στην Παναγία  πως θα φέρει στον κόσμο τον Ιησού τον Υιό του Θεού και η Παναγία δέχτηκε το θέλημα Του.

Ταυτόχρονα όμως γιορτάζουμε και την εξέγερση των Ελλήνων με όπλα κατά του Τουρκικού ζυγού μετά από 400 χρόνια, με σκοπό να αποκτήσουν οι Έλληνες ανεξάρτητο κράτος.

Οι προετοιμασίες για την εξέγερση είχε ξεκινήσει από το 1818 από την Ευρώπη και ιδιαίτερα από τη Φιλική Εταιρεία μαζεύοντας χρήματα με πρόσχημα να ιδρυθεί Επιστημονική Σχολή. Τα χρήματα όμως αυτά είχαν σκοπό να τα διαθέσουν στην αγορά όπλων.

Ο   μητροπολίτης Παλαιών Πατρών Γερμανός ύψωσε το λάβαρο στα Καλάβρυτα στην ιερά μονή της Αγίας Λαύρας.

Υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ των ιστορικών αν πραγματικά η Επανάσταση ξεκίνησε την 25η Μαρτίου. Κατά μια άποψη διάλεξε αυτή τη μέρα ο Παλαιών Πατρών Γερμανός για να μπορέσει να ξεγελάσει τους Τούρκους για τη συνάντηση των αντρών μέσα στο πανηγύρι της θρησκευτικής μέρας.

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ “Μάνα σου λέω δεν μπορώ”

Οι παρελάσεις καθιερώθηκαν από το 1875 και έπειτα, πρώτα οι στρατιωτικές παρελάσεις  και στη συνέχεια οι μαθητικές (1899).

Στην πλατεία του χωριού μετά την τέλεση μνημοσύνου για τους πεσόντες ακολούθησαν τα δημοτικά τραγούδια όπου χόρεψαν μαθητές του Σχολείου.

 

από κάτω από: Σχολική Χρονιά 2017-2018| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σχολική γιορτή για την 25η Μαρτίου 2017-2018    

Τα σχόλια είναι κλειστά.



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων