ΔΡΑΣΕΙΣ

«Ανοιχτή δράση με γονείς: Ο σχολικός μας κήπος.»

Την Πέμπτη 21-11-2019 οι μαθητές του Δ΄2, μαζί με τους γονείς τους, φύτεψαν τον σχολικό κήπο. Λεβάντα, μαρούλι, σέλινο και άλλα λαχανικά φυτεύτηκαν σε παρτέρι ειδικά διαμορφωμένο στην αυλή μας.

Τα παιδιά και οι γονείς χάρηκαν την κοινή τους δραστηριότητα, έμαθαν για τα λαχανικά, τον τρόπο ανάπτυξής τους, αλλά και την διατροφική τους αξία.

Ευχαριστούμε τους γονείς που συμμετείχαν και τον κ. Νησιώτη Ευάγγελο που βοήθησε με τις γνώσεις του σε όλη τη δραστηριότητα!

Συγχαρητήρια στα παιδιά του Δ΄2, στους γονείς τους και στην εκπαιδευτικό του σχολείου μας κ. Μπιρλιράκη Ευαγγελία που σχεδίασε και διοργάνωσε τη δράση.

                                          

«Inventing Tomorrow – Εφευρέτες του αύριο»

Την Τρίτη 19-11-2019 οι μαθητές της Στ΄τάξης παρακολούθησαν το ντοκυμαντέρ: «Inventing Tomorrow – Εφευρέτες του αύριο», με σκοπό την ευαισθητοποίησή τους σε περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη αλλά και της περιοχής μας.

Η Πρεσβεία των Η.Π.Α στην Αθήνα σε συνεργασία με το Exile Room, το Athens Science Festival και υπό την αιγίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ., είχαν τη χαρά να διοργανώσουν την πανελλαδική προβολή του βραβευμένου οικολογικού ντοκυμαντέρ «Οι Εφευρέτες του Αύριο» («Inventing Tomorrow»2018) σε μια ειδική εκδήλωση σε 50 σχολεία ανά την Ελλάδα.

Η υπόθεση: Έξι ταλαντούχοι μαθητές από την Ινδονησία, τη Χαβάη, την Ινδία και το Μεξικό προσπαθούν να δώσουν λύσεις σε καυτά περιβαλλοντικά προβλήματα του τόπου τους, μέσα από πρωτότυπες εφευρέσεις και πειράματα εμπνευσμένα από την καθημερινή τους ζωή. Αποφασισμένοι να φέρουν την αλλαγή, οι έξι μαθητές συμμετέχουν στον διεθνή διαγωνισμό φυσικών επιστημών ISEF, ελπίζοντας σε ένα βραβείο αλλά και σε μια λύση για τη γενιά που θα κληρονομήσει τον πλανήτη.

Ευχαριστούμε την κ. Καραγιάννη Ευαγγελία Σ.Ε.Ε. Αγγλικής Γλώσσας του 5ου ΠΕΚΕΣ, η οποία πρότεινε το σχολείο μας για να πραγματοποιηθεί η προβολή και τίμησε με την παρουσία της τη δράση, συζητώντας και αλληλεπιδρώντας με τους μαθητές πριν και μετά την προβολή.

Μετά την προβολή οι μαθητές έγραψαν σε χαρτάκια τις σκέψεις τους:

«Πρέπει να έχουμε συνείδηση για το περιβάλλον, ώστε να ζήσουμε σε έναν καλύτερο κόσμο»

«Μου άρεσε, γιατί παιδιά δούλεψαν για να έχει η χώρα τους ένα καλύτερο μέλλον»

«Εύχομαι στο μέλλον να μειωθούν τα απορρίμματα και να μην καταστρέφεται η φύση»

«6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού»

 

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας ημέρας σχολικού αθλητισμού πραγματοποιήσαμε επίσκεψη, την Παρασκευή 11-10-2019, με όλο το σχολείο στο κλειστό γήπεδο Γ Δημητριάδης στη Νέα Μάκρη. Οι μαθητές γνώρισαν το άθλημα της Πετοσφαίρισης (volleyball) μέσα από διάφορες αθλητικές δραστηριότητες .Το πρόγραμμα επιμελήθηκε η εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής κ . Σιτέ Χρυσούλα και παρουσίασαν έμπειροι προπονητές και παίκτες. Ευχαριστούμε τους προπονητές καθώς και τον Δήμο Μαραθώνα – ΚΕΔΜΑ,  για την παραχώρηση του κλειστού Γυμναστηρίου.

 

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Την Πέμπτη 23-5-2019 η Γ΄και η Δ΄τάξη πραγματοποίησε Περιβαλλοντική Δράση στην Παραλία της Μπρεξίζας που διοργάνωσε το Χαμόγελο του Παιδιού με υπεύθυνη την κ. Καβαλλιεράκη Μαριάννα, σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπ/σης της Δ/νσης Π.Ε. Ανατολικής Αττικής κ. Βορύλα Βέρα.

Οι μαθητές μας πραγματοποίησαν συμβολικό καθαρισμό της ακτής και δημιούργησαν έργα με σκοπό τη διάδοση του μηνύματος για καθαρές ακτές.

  

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Γ΄ΚΑΙ Δ΄ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

ΠΕΜΠΤΗ 16-5-2019

Την Πέμπτη 16-05-2019 οι μαθητές/τριες της Γ’ Τάξης μαζί με τους μαθητές/τριες της Δ΄ Τάξης και τις δασκάλες τους επισκέφθηκαν το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στο κέντρο της Αθήνας. Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με ένα καταπληκτικό σύγχρονο Μουσείο με γεμάτες αίθουσες από μαθητές αλλά και τουρίστες απ’ όλα τα μέρη του κόσμου. Η ξεναγός τα βοήθησε να κάνουν το ταξίδι τους πίσω στον χρόνο, αφού ζωντάνεψαν μπροστά τους μέσα από την αφήγηση αλλά και τα εκθέματα, η Νεολιθική εποχή, ο Κυκλαδικός πολιτισμός, ο Μινωικός και ο Μυκηναϊκός. Είδαν πολλά, σύγκριναν θεότητες (μαρμάρινα ειδώλια, λίθινες θεότητες) ανακάλυψαν «ψέματα» του μουσείου, μύρισαν αρώματα που φτιάχτηκαν από αποκρυπτογραφημένες οδηγίες γραμμένες σε Γραμμική Β, θαύμασαν τοιχογραφίες και περιδιάβηκαν το εσωτερικό σπιτιού από το ακρωτήρι της Θήρας. Αν και άλλης εποχής είδαν το «παιδί(ο παις) του Μαραθώνα» άγαλμα που βρέθηκε στη θάλασσα του Μαραθώνα από ψαράδες και … μούμιες από την Αίγυπτο.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Α΄ΚΑΙ Γ΄ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Την Πέμπτη 09-05-2019 οι μαθητές/τριες της Γ’ Τάξης μαζί με τους μαθητές/τριες της Α΄ Τάξης και τις δασκάλες τους επισκέφθηκαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Αμαρουσίου. Πάρα πολλά και καλοδιατηρημένα εκθέματα μαζί με την εξαιρετική ξενάγηση, γνώρισαν στα παιδιά τον κόσμο των ζώων και τα πολλά μυστικά του. Έμαθαν για την σκαντζοχοιρίνα και τα αγκάθια της, για το αγριογούρουνο το τρακτέρ της φύσης, για τον κούκο και τη μοναξιά του, για την πολική αρκούδα και το μαύρο δέρμα της, για την κουκουβάγια και τη μεγάλη της προσφορά στην ισορροπία της φύσης και τόσα άλλα μαγικά και σπουδαία.

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Γ΄ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΘΟΥΣΑ

Την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης πραγματοποίησαν μια ξεχωριστή εκδρομή στα πλαίσια  του προγράμματος της Κυκλοφοριακής Αγωγής στα καρτ στην Ανθούσα .

Μέσα από παιχνίδια και δράσεις (κρυπτόλεξα, παζλ, γρίφους, κυνήγι θησαυρού κ.α. ) συνεργάστηκαν, έμαθαν, έλυσαν απορίες και έγιναν πιο υπεύθυνα σε θέματα οδικής ασφάλειας.

Φόρεσαν τα κράνη τους, έβαλαν τη ζώνη τους και οδήγησαν μέσα στην πίστα σε απόλυτα ελεγχόμενες συνθήκες ταχύτητας με την καθοδήγηση ειδικών εκπαιδευτών!

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Β΄ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Την Τρίτη 2 Απριλίου πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη των τάξεων Α’ και Β΄δημοτικού στο Μουσείο Παιδείας της Φιλοσοφικής Σχολής στην Πανεπιστημιούπολη της Ζωγράφου. Τα παιδιά συμμετείχαν σε δύο προγράμματα. Στο πρώτο με θέμα <Πριν χτυπήσει το κουδούνι> τα παιδιά ταξίδεψαν στο σχολείο του παρελθόντος και γνώρισαν αντικείμενα και μεθόδους διδασκαλίας εκείνης της εποχής. Στο δεύτερο με τίτλο <Ο κύριος Ντο και η κυρία Φα παίζουν μουσική> έπαιξαν διάφορα μουσικοκινητικά παιχνίδια.

 

ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΤΗΣ Γ΄ ΤΑΞΗΣ

Πέμπτη 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Οι μαθητές του Γ1 και του Γ2 μαζί με τις δασκάλες τους έκαναν έναν όμορφο περίπατο.

Πήγαν στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα για να γνωρίσουν το άγαλμα που υπάρχει εκεί. Αναγνώρισαν στο άγαλμα τον Μαραθωνοδρόμο, Ολυμπιονίκη ΣΠΥΡΟ ΛΟΥΗ, τον τραγοπόδαρο θεό ΠΑΝΑ και τον ΣΤΕΛΙΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ.

Τη ζωή και τον αγώνα του ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ γνώρισαν μέσα από το βιβλίο της εγγονής του Μαρίας Κοντού “O ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΤΡΕΞΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΛΑΟ” από τις εκδόσεις Πατάκη.

Διάβασμα βιβλίου στην πλατεία, παιχνίδι ερωτήσεων με νικητές τα αγόρια, μπάλα στην πλατεία, κούνιες , παιχνίδι στην άμμο και σοκολατένια αυγουλάκια για κέρασμα.

Επέστρεψαν στο σχολείο με τον ΣΠΥΡΟ ΛΟΥΗ, τον ΧΑΡΙΛΑΟ ΒΑΣΙΛΑΚΟ και τον ΣΤΕΛΙΟ

ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ να διεκδικούν την ψηλότερη θέση στην καρδιά τους.

Ο Μαραθώνιος Δρόμος είναι η ιστορία του τόπου τους και τα παιδιά φέτος γνώρισαν

τρεις ήρωες αυτού του αγωνίσματος.

 

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: «ΈΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΑ ΑΣΤΡΑ»

Την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 οι μαθητές και οι μαθήτριες των Γ’  και  Δ’  τάξεων με τις δασκάλες τους παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΑ ΑΣΤΡΑ» στο Θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ. Ήταν μια εξαιρετική δουλειά, από ταλαντούχους ηθοποιούς που πήρε τις σκέψεις των παιδιών και τις πήγε πίσω στα παλιά, στα δύσκολα, στα φτωχικά. Ήταν ένας ύμνος στα γράμματα, ένας ύμνος στον Δάσκαλο, ένας ύμνος στην αγάπη.

 

Ο ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Γ΄ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ.

 

Την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ Τάξης με τις δασκάλες τους (Βασιλοπούλου Αναστασία & Μπιζίμη Βασιλική), υποδέχθηκαν στο σχολείο τον Χαρίλαο Βασιλάκο εγγονό του Χαρίλαου Βασιλάκου  2ου νικητή μετά τον Σπύρο Λούη στον Ολυμπιακό Μαραθώνιο του 1896. Ο Χαρίλαος Βασιλάκος ήταν ο πρώτος δρομέας στην ιστορία του αθλήματος που έτρεξε τον πρώτο επίσημο Μαραθώνιο Δρόμο.Τα παιδιά έκαναν ερωτήσεις στον καλεσμένο τους, είδαν σπάνιες φωτογραφίες και παρακολούθησαν τον εγγονό να ξετυλίγει την ιστορία του παππού του.

Όλα τα παιδιά είναι πλέον έτοιμα να γίνουν τα ίδια δρομείς στον τοπικό ημιμαραθώνιο στις 7 Απριλίου 2019.

 

 

 

 

Επίσκεψη Οδοντιάτρων του Κέντρου Υγείας Ν. Μάκρης

 

Καθώς η Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας πλησιάζει (20/3/2019) σε συνδυασμό με το Πρόγραμμα Υγιεινής Διατροφής, τα δύο τμήματα της Β΄ τάξης συμμετείχαν στον Οδοντιατρικό Έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις 7/3/2019 από ομάδα οδοντιάτρων Ν. Μάκρης. Τα παιδιά εξετάστηκαν και έκαναν δραστηριότητες σχετικά με τη σωστή φροντίδα των δοντιών τους! Στις 14/3/2019 η δράση θα επαναληφθεί και για τα παιδιά της Α΄ τάξης.

 

 

 

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ Α΄ΚΑΙ Β΄ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΡΟΜΠΟΤΙΚΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΣΤΟ STEM EDUCATION.

 

 

Τα παιδιά της Α΄και Β΄τάξης του σχολείου μας, την Παρασκευή 8-2-2019, επισκέφθηκαν το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, STEM EDUCATION.

Στο πρόγραμμα LEGO WE DO, τα παιδιά μας συμμετείχαν ομαδικά στην κατασκευή ενός ρομποτικού μοντέλου, που αλληλεπιδρούσε με τον αληθινό κόσμο σε πραγματικό χρόνο.

Τα παιδιά έζησαν μια συναρπαστική, δημιουργική και ψυχαγωγική εμπειρία που δεν ήθελαν τελειώσει!!!

 

 

 

 

 

 

Σχολή Γονέων Δημοτικού Σχολείου Τύμβου Μαραθώνα – Ομάδες υποστήριξης και συμβουλευτικής γονέων  από την Ε.Π.Α.Ψ.Υ.

Η Ε.Π.Α.Ψ.Υ. Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας με τη χρηματοδότηση του Κοινωφελούς «Ιδρύματος Μποδοσάκη», υλοποιεί Πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής παρέμβασης και υποστήριξης τόσο στους πυρόπληκτους του Δήμου Μαραθώνα όσο και στον ευρύτερο πληθυσμό της κοινότητας με στόχο την οργάνωση υπηρεσιών σε θέματα που αφορούν την ψυχική υγεία (πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία, κοινωνική επανένταξη).

Στα πλαίσια του Προγράμματος θα συγκροτηθούν ομάδες υποστήριξης και συμβουλευτικής γονέων με στόχο την ενδυνάμωση του ρόλου τους και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της κοινότητας.

Η θεματολογία των ομάδων θα διαμορφωθεί μέσα από το διάλογο, τον προβληματισμό και τις ανάγκες των συμμετεχόντων, ενώ γενικά θα περιλαμβάνει ζητήματα που θα αφορούν:

  • Στην ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών και των εφήβων.
  • Στην βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ των μελών της οικογένειας.
  • Στην ενδυνάμωση των Γονέων ως προς τη διαχείριση των πνευματικών, συναισθηματικών και κοινωνικών αναγκών των παιδιών ανάλογα με την ηλικία τους.

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Δημοτικό Σχολείο Τύμβου Μαραθώνα με την μέριμνα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ: Κάθε Τετάρτη στις 18.30.

 

 

 

 

 

Χριστούγεννα 2018 στο σχολείο μας!!!

Οι μαθητές όλων των τμημάτων του σχολείου μας, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους δημιούργησαν Χριστουγεννιάτικες Κατασκευές και ετοίμασαν Χριστουγεννιάτικες Λιχουδιές. Το σχολείο μας γέμισε και μύρισε από Χριστούγεννα!!!

 

 

Την Πέμπτη 20/12/2018 οι μαθητές της Α΄και Β΄τάξης μας μετέφεραν στο κλίμα των Χριστουγέννων μέσα από τα θεατρικά Δρώμενα και τα τραγούδια που παρουσίασαν στην όμορφη γιορτή που διοργάνωσαν.

Την ίδια μέρα οι μαθητές της Γ΄ και Δ΄ τάξης επισκέφθηκαν το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου και πραγματοποίησαν Χριστουγεννιάτικες Δραστηριότητες!!!

Την Παρασκευή 21/12/2018 πραγματοποιήθηκε Εκκλησιασμός των μαθητών.

Την ίδια μέρα, οι μαθητές της Στ΄ τάξης συμμετείχαν στη «Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Ποδοσφαίρου». Μια εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Μαραθώνα και η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου με ευγενή σκοπό τη στήριξη των πυρόπληκτων συμπολιτών μας. Τα παιδιά συνάντησαν σημαντικές προσωπικότητες του ελληνικού ποδοσφαίρου και αγωνίστηκαν με μαθητές άλλων δημοτικών σχολείων της περιφέρειάς μας.

Copyright © ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΥΜΒΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Top