ΔΡΑΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Γ΄ΚΑΙ Δ΄ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

ΠΕΜΠΤΗ 16-5-2019

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Α΄ΚΑΙ Γ΄ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Γ΄ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΘΟΥΣΑ

Την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης πραγματοποίησαν μια ξεχωριστή εκδρομή στα πλαίσια  του προγράμματος της Κυκλοφοριακής Αγωγής στα καρτ στην Ανθούσα .

Μέσα από παιχνίδια και δράσεις (κρυπτόλεξα, παζλ, γρίφους, κυνήγι θησαυρού κ.α. ) συνεργάστηκαν, έμαθαν, έλυσαν απορίες και έγιναν πιο υπεύθυνα σε θέματα οδικής ασφάλειας.

Φόρεσαν τα κράνη τους, έβαλαν τη ζώνη τους και οδήγησαν μέσα στην πίστα σε απόλυτα ελεγχόμενες συνθήκες ταχύτητας με την καθοδήγηση ειδικών εκπαιδευτών!

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Β΄ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Την Τρίτη 2 Απριλίου πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη των τάξεων Α’ και Β΄δημοτικού στο Μουσείο Παιδείας της Φιλοσοφικής Σχολής στην Πανεπιστημιούπολη της Ζωγράφου. Τα παιδιά συμμετείχαν σε δύο προγράμματα. Στο πρώτο με θέμα <Πριν χτυπήσει το κουδούνι> τα παιδιά ταξίδεψαν στο σχολείο του παρελθόντος και γνώρισαν αντικείμενα και μεθόδους διδασκαλίας εκείνης της εποχής. Στο δεύτερο με τίτλο <Ο κύριος Ντο και η κυρία Φα παίζουν μουσική> έπαιξαν διάφορα μουσικοκινητικά παιχνίδια.

 

ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΤΗΣ Γ΄ ΤΑΞΗΣ

Πέμπτη 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Οι μαθητές του Γ1 και του Γ2 μαζί με τις δασκάλες τους έκαναν έναν όμορφο περίπατο.

Πήγαν στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα για να γνωρίσουν το άγαλμα που υπάρχει εκεί. Αναγνώρισαν στο άγαλμα τον Μαραθωνοδρόμο, Ολυμπιονίκη ΣΠΥΡΟ ΛΟΥΗ, τον τραγοπόδαρο θεό ΠΑΝΑ και τον ΣΤΕΛΙΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ.

Τη ζωή και τον αγώνα του ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ γνώρισαν μέσα από το βιβλίο της εγγονής του Μαρίας Κοντού “O ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΤΡΕΞΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΛΑΟ” από τις εκδόσεις Πατάκη.

Διάβασμα βιβλίου στην πλατεία, παιχνίδι ερωτήσεων με νικητές τα αγόρια, μπάλα στην πλατεία, κούνιες , παιχνίδι στην άμμο και σοκολατένια αυγουλάκια για κέρασμα.

Επέστρεψαν στο σχολείο με τον ΣΠΥΡΟ ΛΟΥΗ, τον ΧΑΡΙΛΑΟ ΒΑΣΙΛΑΚΟ και τον ΣΤΕΛΙΟ

ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ να διεκδικούν την ψηλότερη θέση στην καρδιά τους.

Ο Μαραθώνιος Δρόμος είναι η ιστορία του τόπου τους και τα παιδιά φέτος γνώρισαν

τρεις ήρωες αυτού του αγωνίσματος.

 

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: «ΈΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΑ ΑΣΤΡΑ»

Την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 οι μαθητές και οι μαθήτριες των Γ’  και  Δ’  τάξεων με τις δασκάλες τους παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΑ ΑΣΤΡΑ» στο Θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ. Ήταν μια εξαιρετική δουλειά, από ταλαντούχους ηθοποιούς που πήρε τις σκέψεις των παιδιών και τις πήγε πίσω στα παλιά, στα δύσκολα, στα φτωχικά. Ήταν ένας ύμνος στα γράμματα, ένας ύμνος στον Δάσκαλο, ένας ύμνος στην αγάπη.

 

Ο ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Γ΄ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ.

 

Την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ Τάξης με τις δασκάλες τους (Βασιλοπούλου Αναστασία & Μπιζίμη Βασιλική), υποδέχθηκαν στο σχολείο τον Χαρίλαο Βασιλάκο εγγονό του Χαρίλαου Βασιλάκου  2ου νικητή μετά τον Σπύρο Λούη στον Ολυμπιακό Μαραθώνιο του 1896. Ο Χαρίλαος Βασιλάκος ήταν ο πρώτος δρομέας στην ιστορία του αθλήματος που έτρεξε τον πρώτο επίσημο Μαραθώνιο Δρόμο.Τα παιδιά έκαναν ερωτήσεις στον καλεσμένο τους, είδαν σπάνιες φωτογραφίες και παρακολούθησαν τον εγγονό να ξετυλίγει την ιστορία του παππού του.

Όλα τα παιδιά είναι πλέον έτοιμα να γίνουν τα ίδια δρομείς στον τοπικό ημιμαραθώνιο στις 7 Απριλίου 2019.

 

 

 

 

Επίσκεψη Οδοντιάτρων του Κέντρου Υγείας Ν. Μάκρης

 

Καθώς η Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας πλησιάζει (20/3/2019) σε συνδυασμό με το Πρόγραμμα Υγιεινής Διατροφής, τα δύο τμήματα της Β΄ τάξης συμμετείχαν στον Οδοντιατρικό Έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις 7/3/2019 από ομάδα οδοντιάτρων Ν. Μάκρης. Τα παιδιά εξετάστηκαν και έκαναν δραστηριότητες σχετικά με τη σωστή φροντίδα των δοντιών τους! Στις 14/3/2019 η δράση θα επαναληφθεί και για τα παιδιά της Α΄ τάξης.

 

 

 

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ Α΄ΚΑΙ Β΄ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΡΟΜΠΟΤΙΚΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΣΤΟ STEM EDUCATION.

 

 

Τα παιδιά της Α΄και Β΄τάξης του σχολείου μας, την Παρασκευή 8-2-2019, επισκέφθηκαν το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, STEM EDUCATION.

Στο πρόγραμμα LEGO WE DO, τα παιδιά μας συμμετείχαν ομαδικά στην κατασκευή ενός ρομποτικού μοντέλου, που αλληλεπιδρούσε με τον αληθινό κόσμο σε πραγματικό χρόνο.

Τα παιδιά έζησαν μια συναρπαστική, δημιουργική και ψυχαγωγική εμπειρία που δεν ήθελαν τελειώσει!!!

 

 

 

 

 

 

Σχολή Γονέων Δημοτικού Σχολείου Τύμβου Μαραθώνα – Ομάδες υποστήριξης και συμβουλευτικής γονέων  από την Ε.Π.Α.Ψ.Υ.

Η Ε.Π.Α.Ψ.Υ. Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας με τη χρηματοδότηση του Κοινωφελούς «Ιδρύματος Μποδοσάκη», υλοποιεί Πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής παρέμβασης και υποστήριξης τόσο στους πυρόπληκτους του Δήμου Μαραθώνα όσο και στον ευρύτερο πληθυσμό της κοινότητας με στόχο την οργάνωση υπηρεσιών σε θέματα που αφορούν την ψυχική υγεία (πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία, κοινωνική επανένταξη).

Στα πλαίσια του Προγράμματος θα συγκροτηθούν ομάδες υποστήριξης και συμβουλευτικής γονέων με στόχο την ενδυνάμωση του ρόλου τους και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της κοινότητας.

Η θεματολογία των ομάδων θα διαμορφωθεί μέσα από το διάλογο, τον προβληματισμό και τις ανάγκες των συμμετεχόντων, ενώ γενικά θα περιλαμβάνει ζητήματα που θα αφορούν:

  • Στην ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών και των εφήβων.
  • Στην βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ των μελών της οικογένειας.
  • Στην ενδυνάμωση των Γονέων ως προς τη διαχείριση των πνευματικών, συναισθηματικών και κοινωνικών αναγκών των παιδιών ανάλογα με την ηλικία τους.

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Δημοτικό Σχολείο Τύμβου Μαραθώνα με την μέριμνα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ: Κάθε Τετάρτη στις 18.30.

 

 

 

 

 

Χριστούγεννα 2018 στο σχολείο μας!!!

Οι μαθητές όλων των τμημάτων του σχολείου μας, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους δημιούργησαν Χριστουγεννιάτικες Κατασκευές και ετοίμασαν Χριστουγεννιάτικες Λιχουδιές. Το σχολείο μας γέμισε και μύρισε από Χριστούγεννα!!!

 

 

Την Πέμπτη 20/12/2018 οι μαθητές της Α΄και Β΄τάξης μας μετέφεραν στο κλίμα των Χριστουγέννων μέσα από τα θεατρικά Δρώμενα και τα τραγούδια που παρουσίασαν στην όμορφη γιορτή που διοργάνωσαν.

Την ίδια μέρα οι μαθητές της Γ΄ και Δ΄ τάξης επισκέφθηκαν το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου και πραγματοποίησαν Χριστουγεννιάτικες Δραστηριότητες!!!

Την Παρασκευή 21/12/2018 πραγματοποιήθηκε Εκκλησιασμός των μαθητών.

Την ίδια μέρα, οι μαθητές της Στ΄ τάξης συμμετείχαν στη «Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Ποδοσφαίρου». Μια εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Μαραθώνα και η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου με ευγενή σκοπό τη στήριξη των πυρόπληκτων συμπολιτών μας. Τα παιδιά συνάντησαν σημαντικές προσωπικότητες του ελληνικού ποδοσφαίρου και αγωνίστηκαν με μαθητές άλλων δημοτικών σχολείων της περιφέρειάς μας.

Copyright © ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΥΜΒΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Top