Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου  που καθιέρωσε η ΙΒΒΥ, Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα, το 1966, ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805), με σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να προκαλέσει την προσοχή των μεγαλυτέρων στο παιδικό βιβλίο, το σχολείο μας κάλεσε την Κοινωνιολόγο – Συγγραφέα κα Ιωάννα Χαρμπέα να παρουσιάσει το βιβλίο της «Η απόχη της Ανδριάννας» και να μιλήσει στους μαθητές σχετικά με την αξία της λογοτεχνίας και ειδικότερα για το ρόλο των παραμυθιών στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών.

Οι μαθητές της Στ’ τάξης με την επιμέλεια του δασκάλου τους κ. Αθανάσιου Τριανταφύλλου συνέβαλαν με θεατρικά στιγμιότυπα στο να γίνει πιο ευχάριστη και πιο κατανοητή η παρουσίαση του βιβλίου.

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση για τα μηνύματα που περνά στις ψυχές των παιδιών η συγκεκριμένη ιστοριούλα και στο τέλος  συγγραφέας απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών σχετικά με την ίδια, το έργο της, τα όνειρά της, τους λόγους που την ώθησαν να γράψει την «Απόχη της Ανδριάννας»

1234567

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *