Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο.

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο η Δευτέρα τάξη του σχολείου μας που υλοποιεί σχετικό πρόγραμμα στην Ευέλικτη Ζώνη, με την καθοδήγηση του δασκάλου της τάξης κ. Β. Γεωργολόπουλου παρουσίασαν δύο θεατρικά σε διασκευή από το βιβλίο του Γιώργου Κορμά και της Βερόνικας Σαμαρά «Η φάρμα του διαδικτύου». Με τον τρόπο τους οι μικροί μαθητές ενημέρωσαν τους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου αλλά και τους γονείς τους που παρακολούθησαν την εκδήλωση και τους προβλημάτισαν για τους κινδύνους που εν αγνοία τους διατρέχουν σερφάροντας στον αχανή κόσμο του διαδικτύου χωρίς εποπτεία και γνώση.

Με τα θεατρικά δρώμενα, την προβολή σχετικών βίντεο από την ιστοσελίδα του eSafety και περισσότερο με τη διαλογική συζήτηση που ακολούθησε ευελπιστούμε πως κατορθώσαμε σε ικανοποιητικό βαθμό να κάνουμε τους μαθητές μας σωστούς και συνειδητούς χρήστες του διαδικτύου.

Επισημαίνουμε ότι το σχολείο μας κατέχει Ετικέτα Ψηφιακής Ασφάλειας. Έχουμε πιστοποιηθεί με ασημένια διάκριση από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα eSafety label και ανήκουμε στα 16 σχολεία σε όλη την Ελλάδα α/θμιας και β/θμιας εκπαίδευσης που κατέχουν τη διάκριση αυτή. Επόμενος στόχος μας η χρυσή διάκριση.

a1a2a3a4a5a6a7

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *