ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2016

Το σχολείο μας συμμετείχε και φέτος στην  ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2016 με πλήθος δράσεων εντός και εκτός της σχολικής αίθουσας. «Έξυπνη κινητικότητα. Ισχυρή οικονομία». Το φετινό θέμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας εστιάζει στα οφέλη που προκύπτουν από την έξυπνη αστική κινητικότητα, τόσο στον κάθε πολίτη μεμονωμένα, όσο και στις επιχειρήσεις αλλά και στην κοινωνία γενικότερα. Δίνει έμφαση στην αλλαγή των τρόπων συμπεριφοράς μας επιλέγοντας περισσότερο βιώσιμους τρόπους μετακίνησης, όπως το ποδήλατο, το βάδισμα, τα μέσα μεταφοράς καθώς και ο συνδυασμός αυτών σε κάθε διαδρομή. Αυτό θα βοηθήσει τις πόλεις μας να αναπτυχθούν οικονομικά και να γίνουν περισσότερο καθαρές, ήσυχες, ασφαλέστερες, λιγότερο συνωστισμένες και σίγουρα ένα καλύτερο μέρος για να μένουμε.

Η καθηγήτρια Γερμανικών του σχολείου μας κ. Ειρήνη Κουντούλα μίλησε σε όλους τους μαθητές για την ιστορία του αυτοκινήτου , για τα ΜΜΜ της Γερμανίας αλλά και για τον τρόπο που διδάσκεται εκεί η κυκλοφοριακή αγωγή.  IMG_20160929_115213

(Δείτε την παρουσίαση της κ. Ειρήνης Κουντούλα )

[slideboom id=1563828&w=425&h=370]

Στο τέλος μοίρασε στους μαθητές των τριών μεγάλων τάξεων mini books με το οποίο οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εμπεδώσουν όσα άκουσαν ζωγραφίζοντας!

[slideboom id=1566887&w=425&h=370]

Οι μαθητές της τρίτης τάξης αφού διάβασαν το βιβλίο του ΙΟΑΣΦ – Πάνου Μυλωνά «Γίνε Ιππότης της οδικής ασφάλειας» και άκουσαν τα τραγούδια από το cd του βιβλίου, κατασκεύασαν μια πρόχειρη μακέτα και εκπαιδεύτηκαν από τη δασκάλα τους κα Μαρία Δαραμάρα για τους βασικούς κανόνες που πρέπει να γνωρίζει και να εφαρμόζει κάθε πεζός.

a

 

aa

 

Οι μαθητές όλων των τάξεων μετά από ενημέρωση και ευαισθητοποίηση που τους παρείχαν οι δάσκαλοί τους καθοδηγήθηκαν να φτιάξουν τη δική τους πόλη στην αυλή του σχολείου και στη συνέχεια τους ζητήθηκε να αντιδράσουν σε συγκεκριμένες συνθήκες κυκλοφορίας για να διαπιστωθεί ότι αφομοίωσαν τις βασικές αρχές συμπεριφοράς του πεζού, του ποδηλάτη αλλά και του οδηγού οχήματος.

456783

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *