1o Φεστιβάλ Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Φαρκαδόνας

121822

Ο Δήμος Φαρκαδόνας, με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Παιδείας και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Τρικάλων, διοργάνωσαν την Τρίτη 14/06/2016 και ώρα 20:00 το «1ο Φεστιβάλ Παιδείας και Πολιτισμού» με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών των Δημοτικών Σχολείων της περιοχής του Δήμου. Το Φεστιβάλ  έχει θεσμικό χαρακτήρα και στόχος είναι να  επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο αμέσως μετά τη λήξη του διδακτικού έτους. Στόχος του  είναι το άνοιγμα των σχολείων στην ευρύτερη κοινωνία του Δήμου, η καλλιέργεια πολιτισμικής συνείδησης καθώς και η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μαθητών και αυριανών ενήλικων πολιτών του Δήμου .

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν:

  • 1ο Δημοτικό Σχολείο Φαρκαδόνας, ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ KA2, με τίτλο “Read on the E.U. Road”
  • 2ο Δημοτικό Σχολείο Φαρκαδόνας, μουσικοκινητικά προγράμματα, παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια
  • 1ο Δημοτικό Σχολείο Οιχαλίας, μουσικοχορευτικό δρώμενο, με τίτλο “Ασφαλή διακίνηση πεζών – ΚΟΚ Σήματα Κυκλοφορίας”
  • Δημοτικό Σχολείο Ταξιαρχών, θεατρικό δρώμενο με τίτλο “Μαθαίνω, προσέχω, δεν κινδυνεύω. Ταξίδι στη γνώση για την ασφάλεια στο διαδίκτυο” από τους μαθητές της Β’ τάξης και υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον κ. Βασίλειο Γεωργολόπουλο – απαγγελία ποιήματος  “Αν”  του Κίπλινγκ από τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης και υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον κ. Θανάση Τριανταφύλλου.
  • Δημοτικό Σχολείο Πετρωτού, μουσικοχορευτικό δρώμενο με τίτλο “Τα μαθητικά τα χρόνια”
  • Δημοτικό Σχολείο Σερβωτών, παραδοσιακοί χοροί
  • Δημοτικό Σχολείο Διασέλλου, μουσικοκινητική παράσταση με τίτλο “Ταξίδι στο πέλαγος”.

Παρουσιαστής του προγράμματος του Φεστιβάλ ήταν ο θρυλικός  «Καραγκιόζης» υπό τους καλλιτεχνικούς χειρισμούς του καραγκιοζοπαίχτη Κοσμά Παναγιωτάκου!

Οι μαθητές μας καταχειροκροτήθηκαν και έκαναν υπερήφανους τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων καθώς και ο Σύλλογος Γονέων του Σχολείου μας απευθύνει θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτέScreenHunter_216 Jun. 24 22.34ς και εμπνευστές του Φεστιβάλ και εύχεται τη συνέχειά του.

ScreenHunter_214 Jun. 24 22.33 ScreenHunter_217 Jun. 24 22.35 ScreenHunter_218 Jun. 24 22.35 ScreenHunter_219 Jun. 24 22.36ScreenHunter_196 Jun. 16 22.35

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *