Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Το σχολείο μας συμμετείχε στις δράσεις που οργάνωσε ο Δήμος Φαρκαδόνας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Οι μαθητές των τριών μικρών τάξεων ενημερώθηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν από τους εκπαιδευτικούς τους σχετικά και στη συνέχεια εκφράστηκαν με ζωγραφιές και δημιουργία αφισών. Οι τρεις μεγαλύτερες τάξεις μετακινήθηκαν στη Φαρκαδόνας όπου εκεί, στην κεντρική πλατεία, πραγματοποίησαν διάφορες δραστηριότητες όπως:

Η Δ’ τάξη ζωγράφισε αφίσα μιας πόλης όπου «βασιλεύει το αυτοκίνητο» και μιας πόλης όπου οι κάτοικοι επιλέγουν εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης και στη συνέχεια παρουσίασαν ένα παιχνίδι που πια ανήκει στο παρελθόν σπρώχνοντας μια ρόδα ποδηλάτου με ξύλο.

Η Ε’ τάξη ζωγράφισε αφίσες με ποδηλάτες και με διάφορα σλόγκαν προβλημάτισε, πρότεινε συμπεριφορές.

Η Στ’ τάξη διενήργησε έρευνα με σκοπό να συλλέξει στοιχεία από μαθητές του Δημοτικού και του γυμνασίου σχετικά με τις επιλογές τους στον τρόπο μετακίνησης αλλά και με την ύπαρξη ή μη της άσκησης – αθλητισμού στην καθημερινότητά τους.

Τυχερή στάθηκε μαθήτρια της Στ’ τάξης η οποία κατά την κλήρωση που έγινε κέρδισε ένα ποδήλατο προσφορά του Δήμου Φαρκαδόνας.

1235678921

1234576

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *