Εκδήλωση για την 25η Μαρτίου 1821.

???????????????????????????????

Με ένα πλούσιο και ποιοτικό πρόγραμμα τίμησαν οι μαθητές της Στ’ και Ε’ τάξης του σχολείου μας τους ήρωες της Επανάστασης του Έθνους μας το 1821καθώς και τις μεγάλες ιδέες που υπηρέτησαν με αυτοθυσία.
Οι μαθητές της έκτη τάξης ανέγνωσαν την ομιλία του Κολοκοτρώνη στην Πνύκα και στη συνέχεια παρουσίασαν αποσπάσματα, «Η παρέα του Καραγκιόζη ετοιμάζει επανάσταση» και «Οι μεγάλες δυνάμεις» από το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Το μεγάλο μας τσίρκο». Πρόκειται για ένα αλληγορικό έργο που διηγείται την ιστορία και τις ταλαιπωρίες του ελληνικού κράτους από τον ερχομό του Όθωνα 1833 μέχρι την Κατοχή. Μέσα από σατιρικά δρώμενα παρουσιάζει τις θυσίες των Ελλήνων και στοχεύει στην αφύπνιση των συνειδήσεων και των νεότερων.
Οι μαθητές της πέμπτης τάξης διασκέδασαν μικρούς και μεγάλους με τα κατορθώματα των μαθητών αλλά και την ταλαιπωρία των δασκάλων τους στην προσπάθεια να προετοιμάσουν μία θεατρική παράσταση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Δραματοποίησαν το «Σκετς» του Θεόδωρου Παπαϊωάννου και έκλεισαν την εκδήλωση με δημοτικούς χορούς.
Αυτή η τόσο σημαντική στιγμή για τους μαθητές που συμμετείχαν στο θεατρικό και που κατάφεραν να συνδυάσουν επιτυχώς το πρόγραμμα μαθημάτων του Σχολείου με την καλλιέργεια των ιδιαίτερων ικανοτήτων τους μέσα από τις ατραπούς της τέχνης φορτίστηκε ακόμα πιο θετικά λόγω της παρουσίας του Ιερέα Ταξιαρχών, του προέδρου του Δ.Δ. Ταξιαρχών αλλά και αρκετών γονέων στο ακροατήριο.
Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές των δύο τμημάτων αλλά και στους δασκάλους τους Νικόλαο Μιχαλόπουλο και Απόστολο Καραμήτρο.

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *