Εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα παιδικής παχυσαρκίας

 

HPIM2865Στο πλαίσιο του προγράμματος “Κοινωνικό Σχολείο” και με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά της παχυσαρκίας, την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014, οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Ταξιαρχών πραγματοποίησαν δράσεις ενημέρωσης με θέμα: “Προσέχω τη διατροφή μου – προσέχω τη σωματική και πνευματική μου υγεία”.

Σκοπός των δράσεων είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας σε θέματα ισορροπημένης διατροφής και άσκησης για τη βέλτιστη σωματική και γνωστική της ανάπτυξης.

Οι μαθητές/τριες προσέγγισαν το θέμα μέσα από βιωματικές δράσεις. Είχαν επίσης την ευκαιρία μεταξύ των άλλων να ενημερωθούν για την υγιεινή διατροφή, τις βασικές αρχές της ισορροπημένης διατροφής,  την επίδραση της διατροφής στην υγεία όπως και για  την πρόληψη της παχυσαρκίας και την υιοθέτηση υγιών στάσεων και συμπεριφορών από τη Διαιτολόγο κα Κουτσή Ρούλα.

Η υπεύθυνη του κυλικείου παρουσίασε στους μαθητές διάφορα τρόφιμα που προσφέρονται στο κυλικείο τα οποία περιέχουν τις απαραίτητες βιταμίνες που χρειάζεται ο οργανισμός τους.

Στη συνέχεια ακολούθησε ενδιαφέρουσα ομιλία από τον Σεφ Ηλία Μπαρέκα σχετικά με την Ιπποκράτεια διατροφή. Η “Ιπποκράτεια διατροφή” είναι ένα ολοκληρωμένο διατροφικό σύστημα που βασίζεται στις αρχές του αρχαίου Έλληνα γιατρού για την πρόληψη και τη θεραπεία μέσω των τροφών, αλλά και στη σοφία της ελληνικής παράδοσης. Στηρίζεται στην κατανάλωση των ζωντανών, πλήρων, ανεπεξέργαστων τροφών όπως τα φρούτα, τα λαχανικά, οι ξηροί καρποί και τα βότανα και ορίζει με σαφήνεια το τι δεν πρέπει αλλά και το τι πρέπει να τρώμε.

Ο Σεφ τόνισε την ιδιαίτερη αξία  των προϊόντων που παράγει ο τόπος μας  όπως το σέλινο – σέλερι , το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, τα καρύδια, η πιπερόριζα, η γλυκοπατάτα, μανιτάρια, τα σύκα, τα αμύγδαλα κ.α.

Ο σύλλογος διδασκόντων ευχαριστεί θερμά την Διαιτολόγο  κα Κουτσή καθώς και τον Σεφ κ. Ηλία Μπαρέκα για τις γνώσεις που με άριστο τρόπο μετέδωσαν στους μαθητές. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουν και προς τον κ. και κα Χαντζή για την προσφορά ροδιών.

HPIM2868HPIM2873HPIM2883HPIM2889HPIM2900HPIM2894HPIM2897

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *