Καλό Καλοκαίρι – Schöne Ferien

IMG_1156

Κάθε τέλος μιας συγκεκριμένης περιόδου της ζωής μας, είτε είμαστε μικροί σε ηλικία είτε μεγάλοι είτε αυτή η περίοδος είχε περισσότερες χαρές ή λύπες, μας αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση. Αφού το μόνο βέβαιο είναι ότι, αυτό που τελειώνει θα μας λείψει.

Τέλος, λοιπόν, και για την φετινή σχολική χρονιά για τους μαθητές που διδασκόταν τη γερμανική γλώσσα στο   Δημοτικό Σχολείο Ταξιαρχών Τρικάλων.

Το «τέλος» ακούγεται όμως πολύ βαρύγδουπο, ιδίως για τους μαθητές της Στ΄τάξης, που από τη νέα σχολική χρονιά θα «μετακομίσουν» σε κάποιο νέο χώρο, με άλλα πρόσωπα, άλλες προσλαμβάνουσες, άλλα όνειρα,… πιο μεγάλα.

Την τελευταία εβδομάδα πριν τη λήξη των σχολείων, οι μαθητές που διδασκόταν τα γερμανικά μαζί με την καθηγήτριά τους Ρίτα Ρουσιαμάνη,  αποφάσισαν, αφού είχαν κάνει τον αυτοέλεγχο και την αυτοκριτική τους για την επίδοση και την απόδοση της χρονιάς που πέρασε, ότι άξιζε  την τελευταία μέρα μαθήματος να κάνουν κάτι ξεχωριστό.

Αποφάσισαν ομόφωνα, ότι στις 10.6.2014 θα έκαναν τα πάντα για να κρατήσουν στην καρδιά τους μόνο γέλια, τραγούδι, χορό και παιχνίδι, αλλά… και λίγη ή μάλλον περισσότερη ευχάριστη μάθηση.

Έτσι, έφαγαν, πήραν αναμνηστικά δωράκια, άκουσαν γνώριμά τους γερμανικά τραγούδια, έφτιαξαν μία αφίσα με την αγαπημένη τους γερμανική λέξη και τέλος βράβευσαν τα «αστέρια» της χρονιάς, αυτούς δηλαδή που διακρίθηκαν όχι μόνο για την επίδοσή τους, αλλά και για το πνεύμα συνεργασίας τους.

Έτσι αποχαιρέτησαν ευχάριστα το σχολικό έτος 2013-2014 και υποδέχτηκαν με χαρά τις καλοκαιρινές διακοπές.

« Καλό Καλοκαίρι», λοιπόν,“Schöne Ferien „, σε όλους, εύχονται οι μαθητές της Ε΄και της Στ΄τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ταξιαρχών Τρικάλων:

και η καθηγήτριά τους των Γερμανικών Ρίτα Ρουσιαμάνη.

IMG_1153IMG_1152IMG_1150

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *