Γιορτή λήξης

 

HPIM2686

Υπό το φως της πανσέληνου και σε πλήθος κόσμου παρουσίασαν οι μαθητές του σχολείου μας το πρόγραμμα της γιορτής λήξης του σχολικού έτους 2013 -14. Οι μαθητές με τις οδηγίες και την επίβλεψη των δασκάλων τους παρουσίασαν στο κοινό αντιπροσωπευτικό μέρος των καινοτόμων προγραμμάτων που υλοποίησαν καθ’ όλη τη σχολική χρονιά. Συγκεκριμένα:

Η Α’ τάξη η οποία υλοποίησε δύο προγράμματα ένα για την υγιεινή διατροφή κι ένα με τίτλο «γνωρίζω τα ζώα» παρουσίασε στους γονείς δραματοποιημένα τραγούδια με θεματολογία σχετική και με τα δύο προγράμματα περνώντας μηνύματα περί σωστής διατροφής και σεβασμού προς τα ζώα. Υπεύθυνη εκπαιδευτικός η Ευαγγελία Κουτσή.

Η Β’ τάξη υλοποίησε επίσης δύο προγράμματα, «τα συναισθήματα» και «ο ήλιος». Για τη γιορτή η υπεύθυνη εκπαιδευτικός Ντάκου Στεργιανή επέλεξε να παρουσιάσουν οι μαθητές το νησί των συναισθημάτων του Χατζηδάκι και έναν διάλογο για τον ήλιο επικεντρώνοντας τα προσφερόμενα  μηνύματα στην προστασία από τον΄ήλιο.

Η Γ’ τάξη ασχολήθηκε με τα βότανα. Στη γιορτή παρουσίασαν θεατρικό που έγραψαν οι ίδιοι οι μαθητές με την καθοδήγηση του δασκάλου τους Γεώργιο Λάμπα διακωμωδώντας την αξία των βοτάνων στο παρελθόν όπου ήταν ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης όλων των προβλημάτων.

Η Δ’ τάξη στα πλαίσια του προγράμματός της «Ελληνικά και Αγγλικά, πιασμένα χέρι χέρι, το παραμύθι ξεκινά ποιος ξέρει τι θα φέρει» δραματοποίησε παραμύθι της κας Βάσως Μπουλογεώργου με τίτλο «η χοροπηδηχτούλα». Οι  λιλιπούτειου ηθοποιοί κατόρθωσαν να περάσουν στο κοινό μηνύματα περί αποδοχής  και σεβασμού της διαφορετικότητας Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί ο Απόστολος Καραμήτρος και Ειρήνη Σίμου.

Η Ε’ τάξη με θέμα «Δεν μ’ ελέγχεις σε ελέγχω τώρα ξέρω, σερφάρω με ασφάλεια» δραματοποίησε μέρος του βιβλίου του Γιώργου Κορμά «Η φάρμα του διαδικτύου». Οι μαθητές με την καθοδήγηση του δασκάλου τους Βασίλη Γεωργολόπουλου και του γυμναστή του σχολείου μας κ. Τέλιο Δημήτριο, κατόρθωσαν να δείξουν πολλούς από τους κινδύνους που ενυπάρχουν στο διαδίκτυο για τους ανυποψίαστους.

Η Στ’ τάξη υλοποίησε ένα πρόγραμμα σχετικά με τα κάστρα από την αρχαιότητα μέχρι τον μεσαίωνα και παρουσίασε  στους γονείς όσα μελέτησαν με την καθοδήγηση της καθηγήτριας των Γερμανικών Ρίτας Ρουσιαμάνη για το κάστρο του Ντανκβαρντερόντε στην πόλη Μπραουνσβάιγκ. Έδειξαν επίσης και όσα έμαθαν από το δεύτερο πρόγραμμα που υλοποίησαν με την καθοδήγηση των δασκάλων τους Αθανάσιο Τριανταφύλλου και Νικόλαο Μιχαλόπουλο με τίτλο «κι όλα μοιάζαν ουρανός και γλυκό γλυκό ψωμί». Από το όργωμα μέχρι τη γεύση του ψωμιού που μόνοι τους ζύμωσα και έψησαν.

Η γιορτή έκλεισε με πρόγραμμα διαφόρων ειδών χορού όπως βαλς, συρτάκι, ζεϊμπέκικο, χασαποσέρβικο που επιμελήθηκε ο γυμναστής του σχολείου Δημήτρης Τέλιος.

Η Δ/ντρια, οι Εκπαιδευτικοί και οι μαθητές εύχονται σε όλους καλό καλοκαίρι.

HPIM2691HPIM2694HPIM2695HPIM2699HPIM2700HPIM2701HPIM2703HPIM2704HPIM2706HPIM2707HPIM2708HPIM2709

Δείτε αποσπάσματα από τις παρουσιάσεις των τάξεων του σχολείου μας

Α΄τάξη: Τα ζώα του γλυκού νερού.

Παρουσίαση των προγραμμάτων  Ε.Ζ. της Α΄τάξης

Β’ τάξη: Το νησί των συναισθημάτων και ο ήλιος.

Παρουσίαση των προγραμμάτων Ε.Ζ. της Β΄τάξης

Γ’ τάξη: Ο κύριος Βοτανίδης.

Δ΄τάξη: Η χοροπηδηχτούλα.

Ε΄τάξη: Χωρίς φτερά και πούπουλα.

Στ΄τάξη: Χορευτικό

Παρουσίαση Δράσεων ΣΤ τάξης

1 σχόλιο στο “Γιορτή λήξης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *