Εκδήλωση για τη στοματική υγιεινή!

Εκδήλωση για τη στοματική υγιεινή και την οδοντική φροντίδα των παιδιών πραγματοποιήθηκε Δημοτικό Σχολείο Ταξιαρχών από την οδοντίατρο κα Χρύσα Γούλα – Τασιούλα ανταποκρινόμενη σε πρόσκληση του Συλλόγου Διδασκόντων. Στόχος της εκδήλωσης ήταν να  γνωρίσουν τα παιδιά τις αρρώστιες των δοντιών, να υιοθετήσουν συμπεριφορές για την υγιεινή των δοντιών τους, να μάθουν τρόπους για την προστασία και καθαριότητα των δοντιών, να ενημερωθούν επιστημονικά για τη Στοματική υγιεινή.

Η οδοντίατρος  τόνισε τη σημασία της προληπτικής οδοντιατρικής και ενημέρωσε τους μαθητές για τις σύγχρονες μεθόδους πρόληψης και φροντίδας. Για να  προστατεύουν οι μαθητές τα δόντια και τα ούλα τους και να μειώνουν τον κίνδυνο της τερηδόνας, τους έμαθε να κάνουν τα εξής απλά πράγματα:

  • Να βουρτσίζουν τα δόντια τους δύο φορές την ημέρα με μια οδοντόπαστα με fluoride για να απομακρύνουν την πλάκα, το επίμονο επίστρωμα που προκαλεί την τερηδόνα.
  • Να καθαρίζουν τα δόντια τους με νήμα, μια φορά την ημέρα, για να απομακρύνουν την πλάκα που συσσωρεύεται ανάμεσα στα δόντια και κάτω από την παρυφή των ούλων, ώστε να μη σκληραίνει και μετατρέπεται σε πέτρα.
  • Να έχουν μια ισορροπημένη διατροφή χωρίς πολλά άμυλα και ζάχαρη, τα οποία παράγουν τα οξέα της πλάκας και προκαλούν την τερηδόνα.
  • Να χρησιμοποιούν προϊόντα με fluoride για τον καθαρισμό του στόματος.
  • Να πηγαίνουν στον οδοντίατρο για τακτικούς ελέγχους.

Ευχάριστη έκπληξη για τους μικρούς ήταν το δωράκι που έλαβαν στο τέλος της εκδήλωσης αφού υποσχέθηκαν ότι θα εφαρμόσουν ανελλιπώς όσα άκουσαν.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων ευχαριστούν θερμά την κα Χρύσα Γούλα- Τασιούλα

1a2a3a

1 σχόλιο στο “Εκδήλωση για τη στοματική υγιεινή!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *