Με άλλη γεύση η βασιλόπιτα φέτος στο Δημοτικό Σχολείο Ταξιαρχών!

Η οικονομική δυσχέρεια δεν πτόησε εκπαιδευτικούς και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ταξιαρχών και, φυσικά, δεν τους στέρησε τη χαρά να κόψουν και φέτος την πίτα τους. Με την καθοδήγηση της δασκάλας, κας Ευαγγελίας Κουτσή, οι μαθήτριες των μεγάλων τάξεων έφτιαξαν τυρόπιτα υπηρετώντας παράλληλα και το έθιμο της περιοχής.

Με αμέριστο ενθουσιασμό και ζήλο, οι νέες μαγείρισσες, κατόρθωσαν να φτιάξουν, κατά γενική ομολογία, νοστιμότατες τυρόπιτες και να κερδίσουν τα συγχαρητήρια μικρών και μεγάλων.

Η απόφαση του Συλλόγου διδασκόντων να φτιάξουν μόνοι τους οι μαθητές τη βασιλόπιτα, έχει πολλαπλούς στόχους, όπως τόνισε η Δ/ντρια του Σχολείου κα. Ελένη Τζαβέλλα. «Ως προς το τυπικό, διότι μας δίνει τη δυνατότητα να κόψουμε και φέτος βασιλόπιτα, εφόσον δεν μπορούσαμε να την αγοράσουμε, αλλά και ως προς το ουσιαστικό, όπως να περάσουμε το μήνυμα στους μαθητές μας  ότι δεν σταματάμε μπροστά σε εμπόδια, ψάχνουμε για εναλλακτικές λύσεις και προχωράμε. Ακόμη ότι μπορούμε να εξοικονομήσουμε χρήματα αν δραστηριοποιηθούμε, όπως επίσης και να καταρρίψουμε μύθους, αν θέλετε, πως είναι δύσκολη η μαγειρική και ιδιαίτερα η πίτα. Ταυτόχρονα φιλοδοξούμε να περάσουμε μηνύματα σωστών διατροφικών επιλογών ενισχύοντας έτσι και σχετικό πρόγραμμα που εκπονείται στο Σχολείο μας αλλά και να νιώσουν οι μαθητές μας τη χαρά της δημιουργίας και της προσφοράς, να εισπράξουν ικανοποίηση, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση.

[local /files/2013/01/kopi-pitas-2013.wmv]

2 σχόλια στο “Με άλλη γεύση η βασιλόπιτα φέτος στο Δημοτικό Σχολείο Ταξιαρχών!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *