Μαραθώνιος Ανάγνωσης

Το σχολείο μας συμμετέχει στο Μαραθώνιο Ανάγνωσης με τα βιβλία της Άλκης Ζέη.


Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας διοργανώνουν Μαραθώνιο Ανάγνωσης για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού από τον Νοέμβριο 2011 έως τον Μάιο 2012.

Το σχολείο μας συμμετέχει στον Μαραθώνιο Ανάγνωσης με τους μαθητές της Δ΄ και Ε΄ Τάξης και τους  δασκάλους των αντίστοιχων τάξεων Βασίλη Γεωργολόπουλο και Γεώργιο Λάμπα.

Στόχος του προγράμματος είναι « η καλλιέργεια της φιλικής σχέσης των παιδιών με τη λογοτεχνία και εν τέλει την αγάπη τους για το βιβλίο, καθώς και τη γνωριμία τους με το σημαντικό έργο της σπουδαιότερης εν ζωή συγγραφέα παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας.»

Η Άλκη Ζέη, , είναι διεθνώς αναγνωρισμένη, πολυβραβευμένη τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με τα πιο σημαντικά βραβεία. Τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και προτείνονται επίσης για ανάγνωση και για μελέτη στα σχολεία του εξωτερικού.

Το πρόγραμμα του Μαραθωνίου δεν περιορίζεται μόνο στην ανάγνωση, «αλλά δίνει αφορμή και κίνητρο στον εκπαιδευτικό να εργαστεί με την ομάδα του διαθεματικά, να καθοδηγήσει τα παιδιά να εξετάσουν το θέμα από πολλές πλευρές, να ερευνήσουν, να μοιραστούν και να ανταλλάξουν σκέψεις και απόψεις, να αναπτύξουν διάλογο με στόχο να γίνουν ενεργητικοί αναγνώστες.»

Πώς θα «τρέξουν» οι μαθητές/τριες στον Μαραθώνιο
• Τα παιδιά κάθε τμήματος διαβάζουν συγκεκριμένα βιβλία της Άλκης Ζέη και απαντούν σε ερωτήσεις.
Τα παιδιά της Δ΄ Δημοτικού διαβάζουν:
1.Το καπλάνι της βιτρίνας
2.Ο θείος Πλάτων
Τα παιδιά της Ε΄ Δημοτικού διαβάζουν:
1.Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου
2.Η μωβ ομπρέλα
3.Κοντά στις ράγιες

(Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα κάντε κλίκ εδώ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *