Σκέψεις – λόγια σοφών

ΝΙΤΣΕ: Υπάρχει τρόπος μου και τρόπος σου αλλά δεν υπάρχει ιδανικός τρόπος.

ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ: ‘’ Τι προτιμάς; Σοφή τρέλα ή ανόητη λογική ;

ΚΑΦΚΑ: Όσο δε σταματάς να ανεβαίνεις τα σκαλοπάτια δεν τελειώνουν, δεν έχουν τέλος κάτω από τα πόδια σου που ανεβαίνουν.

ΝΙΤΣΕ: Δεν μπορώ να επιλέξω την ελευθερία όταν η επιλογή μου φυλακίζει τους άλλους.

ΚΟΜΦΟΥΚΙΟΣ: Αληθινή γνώση είναι να ξέρουμε μέχρι που φτάνει η άγνοια.

ΜΑΡΤΙΑΛΗΣ: Ο μόνος πλούτος που θα κρατήσετε για πάντα είναι ο πλούτος που χαρίσατε.

OSHO: Το νέο και το παλιό έχουν αξία για μας, μόνο ως προς τη σχέση τους με το παρόν. Το χτες έφτιαξε αυτό που είμαστε σήμερα, το αύριο είναι το όνειρό μας. Αν ζεις για ένα από τα δύο, χάνεις τη μοναδική σου πραγματικότητα, τη στιγμή.

ΓΚΑΙΤ:. Όπου υπάρχει πολύ φως οι σκιές είναι εντονότερες.

ΕΡΜΑΝ ΈΣΣΕ: Όταν φοβόμαστε κάποιον είναι επειδή τον έχουμε αφήσει να αποκτήσει δύναμη πάνω μας.

ΟΡΑΤΙΟΣ: Τα καλλίτερα όπλα ενάντια στις συμφορές της ζωής είναι το κουράγιο, το ανεξάρτητο μυαλό και η υπομονή. Το κουράγιο μας δίνει δύναμη, το ανεξάρτητο μυαλό μας διασκεδάζει και η υπομονή μας χαρίζει τη γαλήνη.

OSHO: Ο νους δύο πράγματα μπορεί να κάνει: είτε να κινείται στους απέραντους χώρους του παρελθόντος είτε του μέλλοντος. Μπορεί ο νους να κινηθεί στον ανύπαρκτο χώρο του παρόντος ;

ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ: Ταιριάζει στους ανθρώπους όλους να γνωρίζουν τους εαυτούς τους και να είναι μετρημένοι. Η σωφροσύνη είναι η μεγαλύτερη αρετή γιατί καταστρέφει το εγώ. Γίνε αυθεντικός!

RAVI RAVINDRA :Πίστεψε στην πιθανότητα του απίθανου.

ΜΑΡΤΙΑΛΗΣ :Αν όντως η φήμη έρχεται μόνο μετά θάνατον, δεν βιάζομαι να την αποκτήσω.

ΟΡΑΤΙΟΣ: Αφού όλα μεταβάλλονται θα πρέπει να εκτιμούμε το τώρα, διότι σύντομα θα το χάσουμε.

ΛΕΟ ΜΟΥΣΚΑΛΙΑ : Η ζωή είναι ένα ταξίδι κι όχι σκοπός. Συχνά το άτομο προσηλώνεται τόσο πολύ στο σκοπό του, ώστε χάνει κυριολεκτικά τη ζωή στο δρόμο και ανακαλύπτει, μόνο πολύ αργά, πως όταν είχε σκαρφαλώσει στο βουνό, έβρισκε να υπάρχει άλλο ένα βουνό, κι άλλο ένα και τίποτε άλλο. Τι κρίμα να μη σταματήσει ποτέ, όσο θα χρειαζόταν για ν’ ανασάνει τον καινούριο, φρέσκο και καθαρό αέρα και να θαυμάσει τη πανέμορφη θέα. Αν η ζωή είναι ένα αδιάκοπο ταξίδι, έχει καμιά σημασία το να ‘’ φτάσεις ‘’ κάπου;

OSHO: Αν μέσα στην κανονικότητά σου δεν είσαι ευτυχής, τότε δε θα είσαι ποτέ. Είσαι ευτυχισμένος που υπάρχεις. Ευτυχία είσαι εσύ ο ίδιος. Ο άνθρωπος που γνωρίζει την αυτογνωσία είναι ευτυχισμένος με μια ευτυχία πέρα από αίτια, ευτυχία απρόκλητη. Στην κόλαση να τον ρίξεις θα φτιάξει έναν παράδεισο!

ΣΟΛΩΝ :Όσο ζεις κι ακμάζεις, φρόντισε να μορφώνεσαι ( μη φαντασθείς ότι τα γηρατειά φέρνουν μαζί τους και τη φρονιμάδα ).

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ : Κάθε άνθρωπος αγαπάει τη δικαιοσύνη για λογαριασμό των άλλων (κανένας όμως δε φροντίζει να είναι και ο ίδιος δίκαιος ).

ΠΛΑΤΩΝ : Όταν μεν είσαι μόνος σου, να είσαι μετριόφρονας, όταν δε είσαι με άλλους, να είσαι ειλικρινής.

ΜΙΛΑΝ ΚΟΥΝΤΕΡΑ : «Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος είναι να διαγράψεις τη μνήμη του. Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του. Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία. Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν. Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *