Εορταστική εκδήλωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Με μια όμορφη εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων υποδεκτήκαμε όλοι μαζί γονείς,μαθητές/τριες ,εκπαιδευτικοί το καλοκαιράκι.

 

εικόνα Viber 2024 06 16 19 51 29 032 εικόνα Viber 2024 06 16 19 51 29 095

 

εικόνα Viber 2024 06 16 19 51 29 176εικόνα Viber 2024 06 16 19 51 34 723

 

 

Γιορτή Λήξης-Αποχαιρετισμός Στ΄τάξης

Την Παρασκευή 14-06-2024, πραγματοποιήθηκε η γιορτή λήξης του σχολείου μας. Ήταν μια υπέροχη γιορτή, εμπνευσμένη από την ελληνική μυθολογία.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση  αποχαιρετήσαμε τους αγαπημένους/νες μας μαθητές & μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης, που ολοκλήρωσαν την πορεία τους στο Δημοτικό και ετοιμάζονται να ξεκινήσουν ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή τους.

Κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων μοιραστήκαμε χαρές, προκλήσεις, γέλια και συγκινήσεις. Οι στιγμές αυτές αποτελούν πολύτιμες αναμνήσεις για όλους μας.

Αγαπημένα μας παιδιά σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο Γυμνάσιο και σε κάθε επόμενο βήμα της ζωής σας.Να θυμάστε ότι η αγάπη, ο σεβασμός και η αποδοχή του άλλου είναι απαραίτητα για να προχωρήσουμε να συνυπάρχουμε, ουσιαστικά και δημιουργικά, στο ταξίδι της ζωής.Να συνεχίσετε να κυνηγάτε τα όνειρά σας με πάθος και δύναμη και να θυμάστε  ότι  η αγκαλιά του σχολείου θα είναι πάντα ανοιχτή, όπου κι αν βρίσκεστε.

Να είστε καλότυχα κι ευτυχισμένα!

 

Αναστολή Λειτουργίας Σχολείων

Screenshot 140Σας ενημερώνουμε ότι κατόπιν απόφασης του Δημάρχου Μονεμβασίας, αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Μονεμβασίας από αύριο Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 έως και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 από τις 11:30 πμ μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Η αναστολή λειτουργίας κρίθηκε απαραίτητη για την προστασία των μαθητών/τριών, λόγω των προβλέψεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μονεμβασίας.

ΑΠΟΦΑΣΗ – ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

 

Λειτουργία σχολικών μονάδων ενόψει Ευροεκλογών 2024

Χωρίς τίτλο

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σας γνωρίζουμε ότι, λόγω της διενέργειας των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 9ης Ιουνίου 2024, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δε θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024 και τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024, σύμφωνα με την υπ. αριθμ. Φ1/54108/ΓΔ4/23-05-2024 Εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘΑ.

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

earth timeΜε στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας σε θέματα περιβάλλοντος, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) θεσμοθέτησε το 1972 την 5η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
Για το σχολικό έτος 2023-2024 το θέμα του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος είναι: «Φροντίζω και Αγαπώ το Περιβάλλον – Ενημερώνομαι, Συμμετέχω και Ενεργώ» και εστιάζει στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας σε θέματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αειφόρου Ανάπτυξης, με κεντρικό θεματικό άξονα το Περιβάλλον και την Κλιματική Αλλαγή.
Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2024 σηματοδοτεί και τη συνέχεια της διεθνούς δράσης για την περίοδο (2021-2030), η οποία αφορά στην αποκατάσταση των οικοσυστημάτων, υλοποιείται με τη συνδρομή των Ηνωμένων Εθνών (U.N.) και συνιστά μια παγκόσμια πρωτοβουλία για την προστασία, αποκατάσταση και αναβίωση ποικίλων οικοσυστημάτων.
Η βιοποικιλότητα, τα παραγόμενα αγαθά καθώς και οι υπηρεσίες των φυσικών οικοσυστημάτων συνιστούν παράγοντες πρωταρχικής σημασίας για την υγεία, την επιβίωση αλλά και την πολιτιστική ανάπτυξη.
Με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη των κοινωνιών, των οικοσυστημάτων και την ατομική ευεξία, αναθεωρούμε τις συνήθειές μας, ώστε να βρούμε ξανά την αρμονία με τη φύση.
Κατά συνέπεια, η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση, μέσω της εκπαίδευσης για τα γενικότερα προβλήματα του περιβάλλοντος αλλά και για την αποκατάσταση των οικοσυστημάτων, προβάλλουν ως άμεση προτεραιότητα για την προώθηση θετικών αλλαγών στην κατεύθυνση της βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων