Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις

28η Οκτωβρίου 2023

Οι μαθητές/τριες  και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις της Τοπικής Κοινότητας Συκέας, για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου,με κατάθεση στεφάνου,απαγγελία ποιημάτων ,τραγούδια και παρέλαση.  Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριές μας που παρέλασαν άψογα! Συγχαρητήρια επίσης, στον εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής κ. Φασούλη Μιχάλη που προετοίμασε την παρέλαση των μαθητών/τριών και στις εκπαιδευτικούς του σχολείου που τους /τις συνόδευσαν στην παρέλαση.

εικόνα Viber 2024 06 11 11 49 11 246εικόνα Viber 2024 06 11 11 49 11 454εικόνα Viber 2024 06 11 11 49 11 516

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις

Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου

Σήμερα,Παρασκευή 27-10-2023,οι μαθητές /τριες του σχολείου μας ,οι γονείς και τοπικοί φορείς παρακολούθησαν στο Πνευματικό Κέντρο Συκέας ,την εορταστική εκδήλωση για την εθνική  επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές της Γ΄και Δ΄τάξης, με την επιμέλεια των εκπαιδευτικών τους κ. Στεργιανής Αποστολίδη και κ. Μαρίας Πανούση. Κατά τη έναρξη της τελετής , έγινε η παράδοση σημαίας στους μαθητές και τις μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης. Η γιορτή ήταν πολύ επιτυχημένη και συγκινητική.Για την ολοκλήρωσή της βοήθησαν,επίσης, η μουσικός κ.Τριάδα Παλαιοκώστα και  η θεατρολόγος κ. Μαρία Σταματοπούλου.Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους μαθητές, μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς! Ευχαριστούμε  την κ.Σοφία Κόκκορη ,μητέρα μαθητή μας,που πλαισίωσε μουσικά τη γιορτή μας.

Ευχαριστούμε,επίσης, το Σύλλογο Δεσποινίδων και Κυριών Συκέας για την παραχώρηση του Πνευματικού Κέντρου,το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την προετοιμασία του χώρου και την προσφορά των εδεσμάτων μετά το τέλος της γιορτής.

IMG 20231027 092618IMG 20231027 092647

Δημοσιεύθηκε στην Α ΤΑΞΗ, Β ΤΑΞΗ

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο φαράγγι του Λάρνακα

Σήμερα είχαμε τη χαρά όλα τα παιδιά της Α΄ και Β΄ τάξης του σχολείου μας να συμμετέχουνε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Λάρνακας << το Φαράγγι των Μολάων >>. Οι υπεύθυνες του προγράμματος κα Μυλωνάκου Μαρία και κα Πούλου Φωτεινή από το ΚΠΕ Μολάων μας ξενάγησαν στο πανέμορφο φαράγγι και μας μίλησαν για τη χλωρίδα και την πανίδα του. Χαρήκαμε πολύ που συναντήσαμε πολλούς βατράχους και μελετήσαμε με μεγεθυντικό φακό πολλά έντομα! Απολαύσαμε ιδιαίτερα τα εκπαιδευτικά παιχνίδια της τροφικής αλυσίδας και μάθαμε πως να υιοθετήσουμε σωστές στάσεις και συμπεριφορές απέναντι στο περιβάλλον.

λαρ1  λαρ 3   λαρ2

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις

Στηρίζουμε Θεσσαλία-Σας ευχαριστούμε!

 Η  ανθρωπιά και η αλληλεγγύη  όλων των μελών της σχολικής κοινότητας Συκέας – Μεταμόρφωσης, εκδηλώθηκε έμπρακτα με τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας .

Σας ευχαριστούμε για τη συγκινητική προσφορά σας!

Δημοσιεύθηκε στην Β ΤΑΞΗ

Μέρα Σχολικού Αθλητισμού

Την πρώτη Δευτέρα του Οκτώβρη, όπως συνηθίζεται τα τελευταία δέκα χρόνια, γιορτάσαμε τη μέρα Σχολικού Αθλητισμού. Βάλαμε τα αθλητικά μας και πήγαμε στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Συκέας. Εκεί μας περίμενε ο Αθλητικός Όμιλος  << Νικηφόρος>>. Μετά την απαραίτητη προθέρμανση με τον κύριο Πολύκαρπο, γνωρίσαμε ένα καινούριο άθλημα για μας την αντισφαίριση (τένις)! Μας φάνηκαν πολύ διασκεδαστικά τα παιχνίδια στα οποία συμμετείχαμε! Στο τέλος, είχαμε την ευκαιρία να διαγωνιστούμε με τον γυμναστή μας κ. Μιχάλη σε σκυταλοδρομία. Και κάπως έτσι γίναμε όλο το σχολείο μια ομάδα!

αθλητικη μερα 0   αθλητικη μερα αθλητικη μερα 2

 

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις

10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2023

Με κοινό σύνθημα  «Η Κίνηση δίνει Ζωή» το σχολείο μας  γιόρτασε σήμερα,Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023, στο Δημοτικό Γήπεδο Συκιάς “με πολλή κίνηση” τη 10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.Είχε προηγηθεί στην τάξη εκπαιδευτικό βιωματικό πρόγραμμα “Αγωγής Υγείας”σε συνεργασία με την παιδίατρο κ. Αθηνά Πεττάκου και της ιατρό υπαίθρου κ. Αλίκη Δανάβα,του Νοσοκομείου Μολάων,οι οποίες μίλησαν στα παιδιά για την αξία της άθλησης ,τη σωστή διατροφή και τους έδειξαν τεχνικές χαλάρωσης καθώς και οδηγίες γα τη σωστή στάση του σώματος.

Στο γήπεδο, οι μαθητές /μαθήτριες  συμμετείχαν στη  Σχολική Αθλητική Δράση «Γνωριμία με το άθλημα του Τένις»,που διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον Αθλητικό Όμιλο “Νικηφόρος”,στη διάρκεια της οποίας  μυήθηκαν στις βασικές δεξιότητες της αντισφαίρισης μέσα από παιχνίδια και δραστηριότητες.Τέλος, οι μαθητές /μαθήτριες συμμετείχαν και σε αθλητικές δραστηριότητες που επιμελήθηκε ο εκπαιδευτικός της Φυσικής Αγωγής κ .Μιχάλης Φασουλής με στόχο το ΕΥ (ΕΥ ζειν-Ευτυχία-ΕΥσυνειδησία-ΕΥαγωνίζεσθαι-ΕΥρωστία-ΕΥημερία-ΕΥθύνη-ΕΥγένεια) που είναι η επιδιωκόμενη στάση ΖΩΗΣ που πρέπει να κατακτάται με προσπάθεια, στοχοπροσήλωση και ηθική ακεραιότητα.