Το τσαλακωμένο χαρτί – Ψηφιακό Παραμύθι Β’ Τάξης

 


book title
Διαβάστε το βιβλίο στο StoryJumper

Οι μαθητές/τριες της Β’ Τάξης παρατήρησαν και σχολίασαν τον πίνακα του Matt Mahurin με τίτλο “Bullying”

ee286 bully art 1272568024 7631

 Έπειτα, αναρωτήθηκαν το ευρύτερο πλαίσιο της ιστορίας. Πού μπορεί να ζούσε αυτό το κορίτσι, ποιοι της συμπεριφέρονταν άσχημα, γιατί το έκαναν αυτό αλλά και φυσικά ποια θα ήταν η κατάληξη αυτής της ιστορίας. 

Έτσι, δημιούργησαν ένα ψηφιακό παραμύθι με πρωταγωνίστρια την ηρωίδα του διάσημου πίνακα, ενσωματώνοντας τη διδακτική ιστορία με το τσαλακωμένο χαρτί.

Ενδεικτικές εικόνες από το ψηφιακόπαραμύθι

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για να διαβάσετε διαδικτυακά όλο το παραμύθι το μόνο που χρειάζεται είναι να δημιουργήσετε ΔΩΡΕΑΝ έναν λογαριασμό με το email σας, στην πλατφόρμα www.storyjumper.com

3 67 10 12 13

Ο δικός μου πλανήτης

IMG 20220209 190836Στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων, στην ενότητα “Πλανήτης 2”  , οι μικροί μας μαθητές δημιούργησαν έναν φανταστικό πλανήτη!

Πρώτα μέσα από εκπαιδευτικά βιβλία και αφίσες γνωρίσαμε το ηλιακό μας σύστημα και παρατηρήσαμε τη θέση των πλανητών. Ενθουσιαστήκαμε με το πόσο τυχερή είναι η Γη και απέχει τόσο όσο χρειάζεται από τον Ήλιο, ώστε να μπορούμε να επιβιώσουμε πάνω στον πλανήτη μας!

Παρακολουθήσαμε το βίντεο “Espero (Hope)” ,προβληματιστήκαμε και στενοχωρηθήκαμε με το πόσο άσχημα συμπεριφέρεται ο άνθρωπος στην πολυαγαπημένη Γη. Φυσικά τρομάξαμε όταν καταλάβαμε πως χωρίς τη Γη, δεν μπορεί να υπάρχξει ούτε ο άνθρωπος!

Για να νιώσουμε λίγο καλύτερα αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα δικό μας πλανητικό σύμπλεγμα! Είχαμε φοβερές ιδέες! Ο πλανήτης Σταυρουλάρης, Νικολέρης, Χρυσοκρόνος, Γιάης και Χύμυους είναι μερικοί από αυτούς!

Πολύχρωμοι ή κατακόκκινοι, με περίεργα πλάσματα και πρωτότυπα καιρικά φαινόμενα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά τους!

Ναι …καλά διαβάσατε! Κόκκινη ή ροζ βροχή , πλάσματα με κεραίες και μαύρα νερά ξεχυλίζουν από πηγές!

Πηγή Φωτοτυπίας προς χρήση reoulita.com (Πατήστε εδώ)