Ο φυλλομετρητής σας δεν υποστηρίζει προβολή PDF. Κατεβάστε το αρχείο PDF.
Μήνας: Φεβρουάριος 2022
Εtwinning – Πολίτες του κόσμου
Ξεκινήσαμε δυναμικά και το Ελληνικό Πρότζεκτ “Πολίτες του κόσμου” στο οποίο είμαστε και οι διοργανωτές!
Πρώτη δραστηριότητα η γνωριμία των παιδιών και των δασκάλων μέσω της πλατφόρμας padlet.
Προκειμένου να διασφαλιστούν οι μικροί μας μαθητές χρησιμοποιήσαμε “Επεξεργασία Εικόνας ” και μετατροπή φωτογραφίας σε καρτούν αλλοιώνοντας τα χαρακτηριστικά!
Πατήστε εδώ
Αφίσα Πρότζεκτ – Προστατεύω τη φύση για το μέλλον μου (Β’ Τάξη)
E-twinning Project: Προστατεύω τη φύση για το μέλλον μου – Λογότυπο Β΄Τάξης
Το project “Προστατεύω τη φύση για το μέλλον μου” – Geleceğim İçin Doğayı Koruyorum είναι ένα από τα 2 Project στα οποία συμμετέχουμε φέτος.
Σχολεία της Ελλάδος, της Τουρκίας, της Ιταλίας και της Ρουμανίας συνεργαζόμαστε και αλληλεπιδρούμε!
Το λογότυπο μας στην πρώτη δράση θα λάβει μέρος σε ψηφοφορία και ελπίζουμε να κερδίσει μια καλή θέση!
Σκίτσο: Η δασκάλα Χρώμα:Οι μαθητές/τριες της τάξης
Πρόσκληση από το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας
Γινόμαστε…Πράκτορες του Πλανήτη
Στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων (Ενότητα “Προστατεύω το περιβάλλον” ) επεξεργαστήκαμε το βιβλίο “Γίνε Πράκτορας του Πλανήτη” (Ανδρεάδη Ελένη, Εκδόσεις Μεταίχμιο).
Γνωρίσαμε τα αέρια του θερμοκηπίου μέσα από μια ευφάνταστη πλοκή και κατανοήσαμε πώς το διοξείδιο του άνθρακα και το μεθάνιο απλώνονται στην ατμόσφαιρα σε μεγάλες ποσότητες. Έτσι, οι ακτίνες του ήλιου εγκλωβίζονται και η θερμοκρασία του πλανήτη ολοένα κι ανεβαίνει…
Γίναμε πράκτορες, όπως ζητά το βιβλίο και με κωδικές ονομασίες εντοπίσαμε και αποτυπώσαμε στο χαρτί βασικές πηγές αυτών των αερίων.
Κωδικές ονομασίες.… ΠΟΥΦ=Διοξείδιο του άνθρακα ΠΙΦ= Μεθάνιο
Ο τεράστιος πληθυσμός αγελάδων, οι χωματερές, το λιώσιμο των πάγων, τα εργοστάσια και τα αεροπλάνα είναι μερικές από τις βασικότερες πηγές των αερίων.
Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας 2021-2022
Ο φυλλομετρητής σας δεν υποστηρίζει προβολή PDF. Κατεβάστε το αρχείο PDF.
Το τσαλακωμένο χαρτί – Ψηφιακό Παραμύθι Β’ Τάξης
Οι μαθητές/τριες της Β’ Τάξης παρατήρησαν και σχολίασαν τον πίνακα του Matt Mahurin με τίτλο “Bullying”
Έπειτα, αναρωτήθηκαν το ευρύτερο πλαίσιο της ιστορίας. Πού μπορεί να ζούσε αυτό το κορίτσι, ποιοι της συμπεριφέρονταν άσχημα, γιατί το έκαναν αυτό αλλά και φυσικά ποια θα ήταν η κατάληξη αυτής της ιστορίας.
Έτσι, δημιούργησαν ένα ψηφιακό παραμύθι με πρωταγωνίστρια την ηρωίδα του διάσημου πίνακα, ενσωματώνοντας τη διδακτική ιστορία με το τσαλακωμένο χαρτί.
Ενδεικτικές εικόνες από το ψηφιακόπαραμύθι
ΠΡΟΣΟΧΗ: Για να διαβάσετε διαδικτυακά όλο το παραμύθι το μόνο που χρειάζεται είναι να δημιουργήσετε ΔΩΡΕΑΝ έναν λογαριασμό με το email σας, στην πλατφόρμα www.storyjumper.com
Ο δικός μου πλανήτης
Στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων, στην ενότητα “Πλανήτης 2” , οι μικροί μας μαθητές δημιούργησαν έναν φανταστικό πλανήτη!
Πρώτα μέσα από εκπαιδευτικά βιβλία και αφίσες γνωρίσαμε το ηλιακό μας σύστημα και παρατηρήσαμε τη θέση των πλανητών. Ενθουσιαστήκαμε με το πόσο τυχερή είναι η Γη και απέχει τόσο όσο χρειάζεται από τον Ήλιο, ώστε να μπορούμε να επιβιώσουμε πάνω στον πλανήτη μας!
Παρακολουθήσαμε το βίντεο “Espero (Hope)” ,προβληματιστήκαμε και στενοχωρηθήκαμε με το πόσο άσχημα συμπεριφέρεται ο άνθρωπος στην πολυαγαπημένη Γη. Φυσικά τρομάξαμε όταν καταλάβαμε πως χωρίς τη Γη, δεν μπορεί να υπάρχξει ούτε ο άνθρωπος!
Για να νιώσουμε λίγο καλύτερα αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα δικό μας πλανητικό σύμπλεγμα! Είχαμε φοβερές ιδέες! Ο πλανήτης Σταυρουλάρης, Νικολέρης, Χρυσοκρόνος, Γιάης και Χύμυους είναι μερικοί από αυτούς!
Πολύχρωμοι ή κατακόκκινοι, με περίεργα πλάσματα και πρωτότυπα καιρικά φαινόμενα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά τους!
Ναι …καλά διαβάσατε! Κόκκινη ή ροζ βροχή , πλάσματα με κεραίες και μαύρα νερά ξεχυλίζουν από πηγές!
Πηγή Φωτοτυπίας προς χρήση reoulita.com (Πατήστε εδώ)












