eikona Viber 2025 10 22 16 42 35 610

Δράση :«Οι στόχοι μας… βουνά γεμάτα φως κι αγάπη»

  Οι μαθητές της Ε’ τάξης με με αφορμή την πρώτη ενότητα της Γλώσσας, «Ο φίλος μας το περιβάλλον», ταξιδέψανε νοερά στη φύση και στα μυστικά της. Μιλήσανε για τα συναισθήματα που γεννιούνται όταν ανεβαίνουμε ένα βουνό∙ την κούραση, την επιμονή, τη χαρά και, τέλος, τη βαθιά ικανοποίηση όταν φτάνουμε στην κορυφή και αντικρίζουμε τη θέα.

  Έτσι, παρομοιάσανε τα όνειρα και τους στόχους τους με τα βουνά. Μπορεί η διαδρομή να είναι δύσκολη, μα αξίζει κάθε βήμα, γιατί η κορυφή χαρίζει πάντα φως και συγκίνηση!

  Μιλήσανε για το τι σημαίνει «στόχος» και ανακαλύψανε πως για να τον φτάσουνε χρειάζεται εξάσκηση, προσπάθεια, συγκέντρωση, υπομονή, επιμονή και πίστη. Κάθε παιδί έγραψε τους δικούς του προσωπικούς και ομαδικούς στόχους.

  Η πιο όμορφη στιγμή ήρθε στην πρώτη συνάντηση δασκάλας-γονιών! Οι γονείς διάβασαν τους στόχους των παιδιών τους και χάρισαν μια ευχή μέσα από την καρδιά τους δίπλα από τους στόχους των παιδιών! Αυτές οι ευχές θα μείνουν όλη τη χρονιά στην τάξη τους για να φωτίζουν τις προσπάθειές τους ! Να θυμίζουν στα παιδιά πως, όπου κι αν βρίσκονται, η αγάπη των γονιών τους τα συνοδεύει, τα στηρίζει, τα δυναμώνει…
  Οι ευχές έχουν αστείρευτη δύναμη, κι όταν είναι ποτισμένες με αγάπη, μπορούν να γίνουν φτερά.

Δράση με τους :
μαθητές της Ε’ τάξης , τη δασκάλα της Ε’ τάξης Σχοιναράκη Μυρτώ, τους γονείς των παιδιών.

 

eikona Viber 2025 09 26 07 45 49 547 1

Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο Δ.Σ. Συκάμινου

Την Παρασκευή 26/9, στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, στο Δ.Σ. Συκάμινου οργανώθηκαν αθλητικές δραστηριότητες και παιχνίδια στην αυλή του σχολείου με τη συμμετοχή όλων των μαθητών και την καθοδήγηση της γυμνάστριας και των δασκάλων της σχολικής μονάδας.

Παράλληλα, οι μαθητές δημιούργησαν όμορφα κολάζ με θέμα τα αθλήματα και την υγιεινή διατροφή, ενώ στις τάξεις πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις και παρουσιάσεις σχετικές με την αξία της άσκησης και της υγείας.

Μια μέρα γεμάτη χαμόγελα, ενέργεια και συνεργασία!

Εορτασμός Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών!! Journee Europeenne des langues!!

26 Σεπτεμβρίου. Οι μαθητές της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής μέρας γλωσσών, έκαναν δραστηριότητες μέσα στην τάξη κατά τη διάρκεια του μαθήματος των Γαλλικών, προκειμένου να αντιληφθούν την σημασία της πολυγλωσσίας και να έρθουν πιο κοντά στις ευρωπαϊκές γλώσσες. Οι δημιουργίες των μαθητών στολίζουν τις τάξεις τους!

 

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση