Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΝΥΚΑ

Μία εμβληματική στιγμή της νεώτερης ελληνικής ιστορίας έλαβε χώρα στις 7 Οκτωβρίου 1838, όταν  ο Γέρος του Μοριά, Στρατηγός Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ανέβηκε στο ιστορικό βήμα της Πνύκας προκειμένου να εκφωνήσει τον περίφημο Λόγο του περί της παιδείας στους νέους της εποχής του. Στα λόγια του Κολοκοτρώνη προς τους νέους τονίζεται η σημασία της συνέχειας και της σημαντικότητας της ενότητας του Έθνους, η σημασία της θρησκείας και η προϋπόθεση της παιδείας.
Ο Κολοκοτρώνης καλεί τους νέους να σκλαβωθούν εις τα γράμματά τους
Έκτοτε, κανείς δεν έχει ξαναμιλήσει από το βήμα αυτό και ποτέ ξανά, μέχρι την προσεχή Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021, 17.30-20.00, δεν έχει ξανακουσθεί ο Λόγος του Γέρου του Μοριά στην Πνύκα.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος «NEW YORK COLLEGE», ο Πολιτισμικός Σύλλογος «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» και ο «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ 1821 ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΓΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»  ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αναδείξουν αυτή την μοναδική στιγμή της ελληνικής ιστορίας.

Εκτός από την ανάγνωση του Λόγου του Κολοκοτρώνη, στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν διαπρεπείς ακαδημαϊκοί, αλλά και πρόσωπα προερχόμενα από τις Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίοι θα αναδείξουν την προσωπικότητα και το έργο του σπουδαίου Έλληνα Αγωνιστή και θα ολοκληρώσουμε με το καλλιτεχνικό μέρος.

Λαμβάνουμε την τιμή να προσκαλέσουμε  εσάς, τους μαθητές σας και τους γονείς και κηδεμόνες τους, να παρακολουθήσετε την σημαντική και ιστορική αυτή εκδήλωση ζωντανά μέσω του καναλιού του New York College και του καναλιού του Σωματείου Διόνυσος στο διαδίκτυο.

Στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση στο τηλέφωνο 6947212830 (Μαργαρίτα Βέργου).

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ καθώς και για την φόρμα συμμετοχής εδώ : ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

Αφήστε μια απάντηση