ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΗ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

eisodos

Την Τετάρτη 23Μαρτίου 2022 οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την πρωτεύουσα του νομού μας, την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, το μέρος που με τη θυσία των κατοίκων του έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο, βοηθώντας καταλυτικά στην εξέλιξη του αγώνα και εν τέλει στην απελευθέρωση της Ελλάδας μας.

IMG 20220323 105418

 

Ο εξαίρετος ξεναγός μας, κ.Γεώργιος Αποστολάκος, μας ταξίδεψε πίσω στο χρόνο…Εκεί, μέσα στον Κήπο των Ηρώων βρεθήκαμε κι εμείς ανάμεσα στους πολιορκημένους, νιώθοντας την αγωνία, την απελπισία αλλά και τον ασταμάτητο πόθο τους για την ελευθερία.

Στη Δημοτική Πινακοθήκη ζωντάνεψαν μπροστά μας οι σκηνές της Εξόδου, τόσο, που ακούσαμε σχεδόν τον αχό της μάχης και τις κραυγές των εξοδούχων.

f1 f2 f3

Ήταν η πρώτη μας εκδρομή μετά από δύο χρόνια και όλοι νιώθαμε πολύ χαρούμενοι γιατί πλέον έχουμε μάθει να εκτιμούμε πράγματα που κάποτε θεωρούσαμε δεδομένα.

Ευχαριστούμε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας που πρόσφερε τα χρήματα για τον ξεναγό μας και που πάντα στηρίζει κάθε εκδήλωση του Σχολείου μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *