Feed
Άρθρα
Σχόλια

Η Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο (Safer Internet Day) καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Ευρωπαίας Επιτρόπου Βιβιάν Ρέντινγκ και γιορτάζεται κάθε χρόνο τον Φεβρουάριο.

Η ημέρα αυτή αποτελεί εφαλτήριο ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων στα θέματα που αφορούν την ασφαλή και ηθικά σωστή χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και όλων των διαδραστικών τεχνολογιών που είναι πια κομμάτι της καθημερινότητάς μας.

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται σε ετήσια βάση από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης Insafe στο πλαίσιο του προγράμματος Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Για την Ελλάδα, η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται από τη Δράση Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, που αποτελεί τον Εθνικό Εκπρόσωπο του Δικτύου Insafe.

© SanSimera.gr

Οι μαθητές της Ε’ και Στ’

Στο μάθημα Δεξιοτήτων μάθαμε για το ΑΣΦΑΛΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Όλες οι πληροφορίες που μας δόθηκαν ήταν εξίσου σημαντικές. Μάθαμε για το ασφαλές σερφάρισμα στο διαδίκτυο, βλέποντας ένα εκπαιδευτικό βίντεο από το υπουργείο ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ του ΠΟΛΙΤΗ, καθώς επίσης και για την κριτική σκέψη που πρέπει να έχουμε όταν βρισκόμαστε στο διαδίκτυο.

Συζητήσαμε πάνω σε αυτό το θέμα και μάθαμε πάρα πολλά, όπως το να βάζουμε άλλο κωδικό κάθε περίπου έξι μήνες  και το σημαντικότερο κατά τη γνώμη μας είναι να έχουμε διαφορετικό κωδικό σε κάθε εφαρμογή, γιατί αν κάποιος χάκερ μας «κλέψει» έναν λογαριασμό να μην μπορεί να μας «κλέψει» και τους υπόλοιπους. Οφείλουμε να είμαστε επιφυλακτικοί, να προστατεύουμε τα προσωπικά μας δεδομένα και ευγενικοί σε διαδικτυακές επικοινωνίες.

Τέλος, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι το διαδίκτυο είναι ένα πάρα πολύ χρήσιμο εργαλείο, αλλά ενέχει κινδύνους και πρέπει πάντα να προσέχουμε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων